Leivonmäen surmatyön poliisitutkinta jatkuu edelleen. Käräjäoikeuden päätöksellä tapauksesta on edelleen vangittuna kolme epäiltyä. Syytteen nostamisen takaraja on 21. tammikuuta 2019.

– Poliisi pyysi ja sai havaintoja tapaukseen liittyneen valkoisen pakettiauton liikkeistä Leivonmäen ja Kuortin väliltä yleisöltä. Muilta osin tapauksen tutkinta jatkuu, eikä tässä vaiheessa ole mahdollisuutta vielä kertoa tutkinnasta tarkemmin, tiedottaa tapauksen tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Timo Hänninen Joutsan Seudulle.

Leivonmäellä on havaittu poliisin operaatioita myös muualla kuin surma-asunnossa. Hänninen vahvistaa, että sellaisia on tehty murhatutkintaan liittyen.

– Poliisi on tutkinut epäiltyjen käytössä olleita asuntoja, Hänninen valaisee.

Aiemmin tällä viikolla Mainostelevision uutiset kertoi, että tapauksessa on paljastunut myös huumerikoksia.

Henkirikoksen epäilty rikosnimike on pysynyt entisellään, eli murhana. Murha tarkoittaa sitä, että surma olisi tehty erityisen raa’alla tavalla tai vakaasti harkiten. Mikäli epäily ja aikanaan syyte pitäisi myös oikeudessa, on murhasta langetettava rangaistus elinkautinen vankeusrangaistus.

Pylälää lievempi rikosnimike on puolestaan tappo. Se tarkoittaa, että tekoon liittyisi esimerkiksi suunnitelmallisuutta. Taposta vähimmäisrangaistus on kahdeksan vuotta vankeutta ja enimmäisrangaistus 12 vuotta.

Surmatyö tehtiin Leivonmäellä Veli Mäkisen tiellä yksityisasunnossa lokakuun 17. ja 18. päivän välisenä yönä. Poliisi otti tapauksen johdosta kiinni kaikkiaan neljä henkeä. Osa heistä otettiin kiinni Kuortin ABC:lla, jonka läheisyydestä ruumis löytyi myöhemmin. Sittemmin yksi kiinniotettu vapautettiin.

Keskiviikkona 22. lokakuuta Keski-Suomen käräjäoikeus teki vangitsemispäätöksen murhaepäilyn vuoksi koskien kolmea henkilöä. Vangitut miehet ovat iältään 24-, 26- ja 37-vuotiaita. Joutsan Seudun tietojen mukaan kolmikko asuu Leivonmäellä.

Uhri oli 35-vuotias joutsalaismies.

Jukka Huikko

Lue myös:

JS 23.10.2018: Leivonmäen surmasta vangittuna kolme miestä

JS 22.10.2018 Leivonmäen henkirikoksen tutkinta etenee

JS 19.10.2018: Kuortissa paljastunut henkirikos tehtiin Leivonmäellä