Luhangassa koettiin vähältä piti -tilanne 30.10., kun omakotitalon pistorasia vikaantui selittämättömästä syystä. Se joko kuumentui tai syttyi tuleen sillä seurauksella, että lähellä olleet kappaverhot syttyivät tuleen. Tilanteesta teki vaarallisen se, että asukas oli sitä ennen poistunut asioille muualle.

Kun hän tuli takaisin, talo oli savua täynnä, mutta alkanut tulipalo oli kaikeksi onneksi sammunut itsestään. Verhot olivat tuhkana, ja sitä ennen ne olivat pudonneet tuvan penkille, sytyttäneet jonkin laatikon siinä, mutta liekit olivat laantuneet sitten itsekseen paikalle. Kuumuus oli kuitenkin ollut sen verran suuri, että sisäikkuna oli haljennut ja verhotankokin oli pudonnut lattialle muovisten kiinnikkeiden sulaessa.

Palokunnalle jäi tehtäväksi ainoastaan savutuuletus ja tilanteen varmistaminen.

 

Tagged with →