Maanantai-iltana pidetyn seurakuntavaalien kyselytilaisuuden perusteella Joutsan seurakuntaa ei olla viemässä liitoksiin. Lähes kaikki paikalla olleet 13 ehdokasta halusivat pitää Joutsan edelleen omana itsenäisenä seurakuntana.

Joutsan seurakunnan tekemät henkilökunnan osa-aikaistamiset ja muukin henkilökunnan väheneminen ovat herättäneet huolta seurakunta-aktiivien keskuudessa. Yleisön kysymyksissä nousivat esille erityisesti diakoniatyön resurssit. Diakoniatyön ongelmien korjaamiseen ehdokkailla ei ollut ihmelääkkeitä. Puheenvuoroissa korostettiin vapaaehtoisten työn merkitystä.

Toinen säästöpaineen alla oleva seurakunnan toimialue on yleisöpuheenvuorojen perusteella seurakuntamestarin työala. Tälle puolelle ehdokkaiden puheenvuoroissa lupailtiin lisää henkilökuntaa.

Myös Joutsan seurakuntatalon kohtalo kiinnosti tilaisuuden yleisöä. Ehdokkaiden puheenvuorojen perusteella taloon ei ole odotettavissa perusteellisia remontteja, koska niihin ei ole seurakunnalla rahaa.

Keskustelua käytiin myös siitä, ovatko poliittiset puolueet vaalien ehdokaslistojen taustalla. Tätä eivät minkään listan edustajat myöntäneet.

Markku Parkkonen

 

Tagged with →