Futsal-Liigan kärkipään ottelussa kohtasivat viime lauantaina Someron Voima ja JoSePa. SoVo lienee pelannut näistä sijoista lähes aina, mutta JoSePalle se tosiasia, että ottelun voittaja nousisi liigan piikkipaikalle oli uusi ja ennenkokematon. Vauhdikkaan ja yleisöönmenevän ottelun voittaja oli ennakkosuosikki SoVo maalein 6–4 (1–0).

Ensimmäisen jakson alku oli sekava, mutta pääosin SoVon hallinnassa. Tässä vaiheessa huomattiin, että ainakin JoSePan maalilla pelannut Aake Partio oli kuuma, sillä loistopelastuksia tuli useita. Vähitellen JoSePakin sai prässipelin kuntoon, ja SoVon maalivahti Joonas Puolamäki pääsi näyttämään kiistattomat kykynsä. Lopulta 15 minuutin pelin jälkeen Moshtagh Yaghoubi tälläsi kaukaa pallon alanurkkaan ja kotijoukkueen ansaittuun johtoon. Loppujakso oli vähän sekavampaa palloilua, ja tauolle mentiin näissä lukemissa.

Toisen jakson alussa hyökkäyspään ja pohjapelaajan pallonmenetykset poikivat kaksi vastahyökkäystä ja kaksi maalia kotijoukkueelle. Kotijoukkueen karkelot kuitenkin katkaisi Janne Kosunen, joka prässäämällä katkaisi pohjapelaajan syötön ja veti 3–1-kavennuksen. Kauaa ei JoSepa saanut kavennuksesta nauttia, maalipörssin kärki Gesim Voca tykitti kulmasta suoraan ilmasta SoVon 4–1 johtoon. JoSePa kavensi pian uudestaan, kun Otto Piili veti maalivahdin antaman riparin sisään; 4–2. Peli näytti jo ratkenneelta, kun SoVo rankaisi kahdesta pallonmenetyksestä kahdella vastaiskumaalilla ja tilanne oli jo 6–2.

JoSePa tuli kuitenkin vielä iholle Rautiaisen komealla kaukolaukauksella ja Piilin toisella maalilla viisi minuuttia ennen loppua. Lopun reikäpaidalla ei kummallekaan kuitenkaan lisämaaleja tullut, ja SoVo nousi liigan kärkeen, JoSePa putosi pari sijaa kuudenneksi.

Huolimatta maalisateesta kummankin joukkueen maalivahdit voivat olla tyytyväisiä iltaansa. Aake Partio ja Joonas Puolamäki saivat hieman leväperäisen puolustamisen takia venytellä runsaasti jäseniään ja tekivät sen näyttävästi.  JoSePan parhaana palkittiin Olli Malin, SoVolta kaksi maalia tehnyt Gela Xhevdet.

JoSePan vinkkelistä katsottuna SoVon kaltaisen hyökkäyskaluston kanssa ei ehkä kannattaisi maalintekokilpaan ryhtyä, mutta tappioasemassahan on kaaduttava saappaat jalassa. SoVo yritti lopussa ahnehtia maaleja, ja JoSePa pääsi iskemään lopussa pelin vielä jännäksi. Joka tapauksessa JoSePakin voi olla tyytyväinen iltaansa, vieraat eivät pudonneet pelillisesti kyydistä missään vaiheessa. Komeitten maalien lisäksi SoVo iski neljä kertaa JoSePan selkeistä virheistä, mutta niinhän tällä tasolla tuppaa käymään, puolin ja toisin.

JoSePan pelit jatkuvat tuplaviikonlopulla. Lauantaina MadMax Valkeakoskelta tulee Joutsaan, ja sunnuntaina vastassa on Espoossa hyvässä syysvireessä oleva GFT.

Petri Hentinen

 

Tagged with →