Joutsan Yrittäjät ry sai perjantaina syyskokouksessaan uuden puheenjohtajan ja samalla hallitus koki merkittävän nuorennusleikkauksen. Myös naisyrittäjät ottivat tukevan otteen vallankahvasta yrittäjissä.

Uudeksi puheenjohtajaksi nousee viestintäalan yrittäjä Ilona Savitie (pääkuvassa oikealla). Viisi vuotta puheenjohtajana toiminut päätoimittaja Markku Parkkonen jäi kokonaan pois yrittäjien luottamustehtävistä.

Savitien yrityksellä, Visuaalinen viestintätoimisto Ilona Savitiellä on merkittävä asiakaskunta muun muassa pääkaupunkiseudulla. Lisäksi Savitie tunnetaan erinomaisena valokuvaajana. Joutsasta käsin hän on toiminut jo hyvän tovin.

Hallituksen erovuoroisista uudella kaksivuotisella pestillä jatkavat Visa-Matti Kuitunen ja Marili Rausch. Syyskokous päätti lisätä hallituksen jäsenten määrän puheenjohtajan lisäksi kuuteen. Näin ollen Kuitusen ja Rauschin lisäksi kaksivuotisella mandaatilla aloittaa uutena Joutsan Fysiopiste Oy:n Tuuli Lavia-Miettinen.

Lisäksi hallitukseen kuuluu kolme jäsentä, jotka on valittu vuosi sitten kaksivuotiselle kaudelle. Näistä k-kauppias Timo Taskila oli pyytänyt eroa. Hänen tilalleen loppukaudelle valittiin tuore yrittäjä, hierojana toimiva Teresa Teppola. Kaksi muuta jatkajaa ovat Timo Säynätmäki ja Jani Rantanen.

Yrittäjät vahvistivat kokouksessaan myös toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2019. Yrittäjät pyrkivät olemaan Joutopäivien järjestelyissä mukana myös ensi vuonna. Syyskokousväki ilmoitti myös asettuvansa yksimielisesti Kari Kivisaaren tukijoukoksi, mikäli tämä tavoittelee vapautunutta Keski-Suomen Yrittäjät ry:n puheenjohtajan pestiä. Hän toimii parhaillaan maakunnallisen yrittäjäjärjestön varapuheenjohtajana sekä valtakunnallisen järjestön hallituksen varajäsenenä.

Jukka Huikko