Joutsalaislähtöiset hiihtäjäsisarukset Riikka-Liisa ja Veli-Matti Räsänen kilpailivat maastohiihdon Suomen Cupin avauksessa Vuokatissa viime viikonloppuna. Lauantaina kisattiin sprintti vapaalla tyylillä, sunnuntaina oli vuorossa 3×6 kilometrin viesti perinteisellä tyylillä.

Aiemmin Jämin Jännettä edustanut, mutta taannoin paluun Joutsan Pommiin tehnyt Riikka-Liisa Räsänen osallistui viikonloppuna yksinomaan sprinttiin, sillä Pommilla ei ollut sunnuntaina lainkaan viestijoukkuetta. Räsäsen sijoitus sprintissä oli 47. Kisa oli hänen debyyttinsä Pommin vaaleanpunaisissa trikoissa.

– Tunne sprintissä oli ihan hyvä, mutta tulos jäi vielä odotuttamaan sijoituksen ollessa 47. Hiihdosta huomasi, että sprinttiin vaadittavaa sähäkkyyttä ei vielä ollut. Nyt haetaan lisää lumikilometrejä ja vauhdikkaita treenejä alle. Uskon, että puolentoista viikon päästä nähdään erilaista menoa Rovaniemen Suomen Cupissa, sanoo Räsänen.

Jämsänkosken Ilvestä edustava Veli-Matti Räsänen ylsi lauantain sprintissä sijalle 38. Sunnuntaina Jämsänkosken Ilves Petoteam oli lopputuloksissa kuudentena. Viestissä Räsänen hiihti itse toisen osuuden ja oli oman osuutensa nopein hiihtäjä.

– Vapaan sprintissä oli ilmassa positiivisia merkkejä, vaikka vauhti ei riittänytkään jatkoon. Sunnuntain viestissä tuntemukset saivat vahvistusta ja oma meno oli yllättävän vahvaa. Toisen osuuden nopein aika ja toisaalta joukkueen kokonaispanos antoivat mukavaa puhtia jatkaa kohti tulevaa hiihtokautta, arvioi Räsänen.

Sisarukset kilpailevat seuraavan kerran Rovaniemen Suomen Cupissa 10.–11. marraskuuta. Ohjelmassa on tuolloin perinteisen normaalimatkat ja perinteisen sprintit.

Tarja Kuikka