JoSePa kohtasi yhden päävastustajistaan kotona lauantaina. PP-70 on aiemmin pelannut futsal-liigassa sijoilla 9-12 ja sitä kahdeksatta sijaa JoSePakin tavoittelee. 3-1 kotivoiton jälkeen JoSePa on sarjassa peräti kolmantena ja PP-70 jatkaa yhdeksäntenä.
Kotijoukkue lähti peliin hiukan rikkinäisenä: Jesse Kalliokoski on pelikiellossa neljän kortin takia, Tarkko Savela on nilkkavaivaisena sivussa, ja lämmittelyssä todettiin ettei Aake Partiokaan pysty pelaamaan. Joukkueen kapteeni Niko Rantanen otti tilanteesta niin sanotusti kopin ja pelasi loisto-ottelun maalissa.
JoSePa aloitti pelin hermostuneesti. Jatkuvien harhasyöttöjen suma aiheutti painetta kotijoukkueen kenttäpäätyyn. PP-70 sai mm. neljä perättäistä kulmaa. Lisäksi kaksinkamppailut hävittiin alussa järjestelmällisesti. Seitsemän minuutin jälkeen JoSePa alkoi vähitellen saada otetta. Ajassa 8.30 Jari Kotimäki murtautui oikealta läpi Jarkko Kosusen syötöstä ja laittoi kärkkärillä etukulmasta sisään 1-0. Maalin jälkeen paine pysyi PP:n puoliskolla ja JoSePa sai kymmenen minuutin kohdalla kunnon hässäkän PP.n maalille mutta tilanteesta ei tullut maalia. 12 minuutin pelin jälkeen kotijoukkueen 2-0 maalissa oli myös vahvasti Kotimäen jalanjälki. Jari karvasi pallon pois pohjapelaajalta, pääsi parikin kertaa vetämään ja lopulta Olli Malin pisti karat sisään. Heti perään Kotimäki veti tolppaan ja vastahyökkäyksestä PP sai ensimmäisen jakson parhaan paikkansa. Rantanenkin oli pelattu jo ulos mutta Jarkko Kosunen torjui vedon maaliviivalta. Loppujakso oli täysin JoSePan hallintaa. Markus Rautiainen kokeili parikin kertaa PP:n maalivahdin refleksejä ja lopulta vaparikuviosta pari minuuttia ennen taukoa Rautiainen teki 3-0.
Toisella jaksolla PP sai rauhallisemmalla pallonsiirtelyllä pelin tasoittumaan ja tällä jaksolla molemmilla oli saumat tehdä lisämaaleja. JoSePan ensimmäinen virhe kostautui heti, kun Ala-Hakuni veti voimalla vaparin ylänurkkaan. Kumpikin pyrki pelaamaan nyt tarkasti ja vetoja blokattiin puolin ja toisin. Kuuden minuutin pelin jälkeen JoSePa sai viisi peräkkäistä kulmaa, joista tuli hyviä vetopaikkoja. Rantanen hoiti puolestaan pari läpiajon poikasta sekä useita keskisektorilta tulleita laukauksia. JoSePan parhaat paikat osuivat tälläkin jaksolla Jari Kotimäelle. PP pelasi viimeiset neljä minuuttia reikäpaidalla, mutta hirveän vaarallisia paikkoja he eivät kyenneet luomaan.
JoSePa ratkaisi pelin ensimmäisen jakson viimeisellä kympillä. Kotijoukkue sai jatkuvasti hyviä vetopaikkoja, mm. Rautiainen sai vetoja enemmän kuin aiemmissa neljässä pelissä yhteensä. Myös Kotimäki oli loistavassa pelivireessä saaden kärkiprässääjänä paljon riistoja. Kentän iloisin mies taisi kuitenkin olla Niko Rantanen, joka on soitellut kakkosviulua loistavasti pelanneen Aake Partion takana. Niko sai tilaisuuden ja onnistui sataprosenttisesti.
JoSePa siirtyy maajoukkuetauolle siis kolmantena. Pisteitä on saatu yksitoista viidestätoista mahdollisesta. Tähänhän täytyy tietenkin olla tyytyväinen. Paketti on pysynyt hyvin kasassa, eikä joukkueelle ole tehty ainuttakaan helppoa maalia. Merkillepantavaa on se, miten hienosti pohjapelaajat Jarkko Kosunen ja Jose Ikonen ohjaavat joukkueen peliä. Maajoukkuetauon jälkeen JoSePa kohtaa vaikeassa vieraspelissä urakalla maaleja mättäneen Someron Voiman.
Valmentajien kommentit
PP-70 valmentaja Henri Hytönen: ”Maalinteko ratkaisi tänään. Lisäksi teimme JoSePan maalivahdista sankarin. Ensimmäisen jakson jälkipuolisko oli meiltä huono. Toisella jaksolla päästiin hyvin paikoille, mutta vedot suuntautuivat päin tai sitten Rantanen torjui. Rautiainen yritettiin ohjata laitaan, mutta niin se vaan pääsi vetelemään monta kertaa keskisektorilta. Kotijoukkue on liikkuva ja aktiivinen porukka, ja kivahan tällaisen kotiyleisön edessä on vieraidenkin pelata. Tervetuloa kevätkierroksella Tampereelle.”
JoSePan valmentaja Mikko Paappanen: ”Yksitoista pinnaa viidestätoista on ihan mukava matkavauhti. Eka kutonen oli aika hermostunutta peliä, mutta 1-0 maalin jälkeen homma oli meidän hallussa. Toinen jakso oli aika ympäripyöreä, molemmilla oli omat paikkansa. Tyytyväinen täytyy olla tässä vaiheessa.”
Petri Hentinen
Kuva: Jonna Keihäsniemi

 

Tagged with →