JoSePa otti pirkanmaalaisjoukkueilta viisi pistettä kuudesta mahdollisesta viikonloppuna Futsal-Liigassa. Lauantaina vieraspelissä kaatui PJK Pirkkalasta jatkoajan jälkeen maalein 2–3 (1–1) (2–2) ja sunnuntaina monikertainen Suomen mestari Ilves FS Tampereelta maalein 4–2 (2–1).

Lauantain pelin JoSePan piti ratkaista jo varsinaisella peliajalla, sen verran enemmän vieraat maalipaikkoja loivat. Viimeistely oli vaan kehnoa. PJK sai ensimmäisestä paikastaan maalin, JoSePalla oli siihen mennessä tontteja ollut noin seitsemän. Aivan jakson lopulla Jere Keskinen tasoitti.

Toisella jaksolla molemmat tekivät maalit mieheen, ja jatkoaika oli edessä. Molemmilla oli virheet täynnä ja ensimmäiseksi pääsi kokeilemaan kuudennen virheen jälkeen PJK, mutta Aake Partio torjui. PJK myös joutui rikkomaan ja Markus Rautiainen puolestaan onnistui. Pisteitä Joutsaan kaksi ja kotijoukkueelle yksi. JoSePan parhaana palkittiin kahden maalin Markus Rautiainen, PJK:lta maalivahti Erik Ojala.

Sunnuntaina mietittiin, mahtaako JoSePalla olla Ilveksen kaatolupia jäljellä. Asiaa vaikeutti se, että tamperelaisilla oli yksi lepopäivä enemmän kuin JoSePalla viimeisestä pelistä. Peli alkoi tarkan pelin merkeissä. Rutinoitunut petolauma piti enemmän palloa, JoSePa puolusti tarkasti, prässäsi tilaisuuden tullen ja iski nopeasti. Ilves sai kolmen sekunnin rikkeen jälkeen viiden minuutin kohdalla pahasta paikasta vaparin, mutta JoSePan puolustus blokkasi vedon.

Yhdeksän minuutin pelin jälkeen Jesse Kalliokoski riisti pallon Ilveksen pohjapelaajalta ja tykitti etuyläkulmaan JoSePan johto-osuman. JoSePan prässi toimi tämän jälkeen hyvin, eikä Ilves päässyt paikoille. 13 minuutin jälkeen Ilves sai sivurajapotkusta hyvän kuvion aikaiseksi ja Lasse Lintula veti alakulmaan tasoituksen 1–1. Tästä alle minuutti, Olli Malin jatkoi pallon laitaan Jari Kotimäelle, joka ahdistettunakin tykitti taka-alanurkkaan JoSePan uudestaan johtoon.

Maalintekijä taklattiin pukukoppiin 15 minuutin kohdalla ja siinä vaiheessa Ilves sai pari paraatipaikkaa, muun muassa yhden läpiajon. Aake Partio kuitenkin napsi torjunnat pois. Aivan jakson lopulla JoSePa pääsi kaksykköseen, mutta summerin soidessa Juha-Matti Pösö torjui Olli Malinin vedon yläriman kautta ohi.

Toisella jaksolla pelin iso kuva pysyi samana, mutta JoSePa joutui virhevaikeuksiin. Ennen sitä Kotimäki ehti vetää verkot tötterölle toistamiseen komealla vedolla tolpan kautta, syöttäjänä Jarkko Kosunen. Ajassa 7:13 JoSePa otti viidennen virheensä ja loppupeli pelättiin sitä kuudetta. JoSePa pelasi tarkasti, eivätkä vieraat päässeet tolppaa lähemmäksi, ennen kuin JoSePa otti kuudennen virheensä 33 minuutin kohdalla. Jaakko Ahokas veti tolpan juureen kymmenmetrisen ja kavensi 3–2:een. Ilves oli jo ennen kavennusta pelannut reikäpaidalla, mutta pallon pyörittely ei maalipaikoiksi asti edennyt. Sen sijaan Jarkko Kosunen pääsi katkoon ja sinetöi JoSePan voittomaaleiksi 4–2.

JoSePa nousi sarjataulukossa neljänneksi, mutta sillä ei tässä vaiheessa ole hirveästi merkitystä. Tärkeämpää on se, miltä oma peli näyttää. Pieniä paniikkijaksoja pelissä välillä tulee, mutta ihmehän se olisi, jos niitä ei Ilveksen tasoisia joukkueita vastaan tulisi. Hienoa on se, että paniikki ei ole hallitseva asia. Kaikissa tilanteissa löytyy keinot päästä paineen alta pois, ja sitten taas prässi päälle.

Tämän ottelun yleisöönmenevin asia oli se, että divarissa verkkoja tötterölle laittanut Jari Kotimäki sai viimein kuparisen rikki, ja kaksi kertaa.

Kommentit: Ilves, paras pelaaja Tomi Lahtinen: ”Ei saatu paikoista maaleja, JoSePa teki, siihen tämä ratkesi. Meillä oli kyllä pallollinen hallinta, mutta jos ei osu, niin sitten kaveri osuu. Hyvä meininki täällä Joutsassa on, aika kiva kotiyleisö.”

JoSePa, vastaavan päävalmentajan varamies, Riku Keihäsniemi: ”Ennen kauden alkua juteltiin, että meidän ei kannata panikoitua, vaikkei ensimmäisen neljän pelin jälkeen olisi pinnaakaan. No, nyt on neljä peliä pelattu ja 8 pinnaa. Hyvältä näyttää, tänään pelattiin omilla vahvuuksilla hyvä peli.”

Yläkuvassa tiukkaa torjuntatyöskentelyä JoSePan maalilla Aake Partion (89) johdolla.

Petri Hentinen

Kuva: Riku Kuurne

 

Tagged with →