Mieskonmäen koulun 0.-6.-luokkien oppilaat eli koko koulu osallistuivat Unicef -kävelyyn ja auttoivat siten Malawin lapsia saamaan laadukasta perusopetusta.

– Reilun tunnin aikana jokainen oppilas nuorimmasta vanhimpaan liikkui innostuneesti, hyvällä mielellä ja motivoituneesti keräyksen hyväksi. Keskimäärin oppilaat taittoivat taivalta kymmenen kilometriä per oppilas, kertoo koulunjohtaja Tero Nikkanen.

Ennen tapahtumaa oppilaat hankkivat lähipiiristään sponsoreita, jotka lupaavat lahjoittaa valitsemansa summan jokaisesta oppilaan kävelemästä kierroksesta. Käytännössä yksi kierros tarkoitti koulun 700 metrin pituisen pururatalenkin kiertämistä kertaalleen. Sponsorina saattoi toimia kuka vain vanhemmista isovanhempiin ja naapureista paikallisyrittäjiin. Koulussa tutustutaan tapahtumapaketin sisältöjen avulla UNICEF:n työhön ja lasten elämään eteläisessä Afrikassa sijaitsevassa Malawissa.

Janne Airaksinen

 

Tagged with →