Leivonmäellä vietettiin eilen perinteistä sadonkorjuun kiitosjuhlaa. Leivonmäen Maaseutuyhdistyksen, Leivonmäen maa- ja kotitalousnaisten sekä Leivonmäen kappeliseurakunnan järjestämä kiitosjuhla käynnistyi aiempien vuosien tapaan juhlajumalanpalveluksella. Nelisenkymmentä kuulijaa keränneen jumalanpalveluksen toimitti Joutsan seurakunnan kirkkoherra Tuula Leppämäki.

Kirkosta juhlaväki siirtyi seurakuntatalolle, jossa oli vuorossa maa- ja kotitalousnaisten järjestämä uutispuuro- ja kahvitarjoilu. Puuromestarina oli toiminut perinteiseen tapaan Sinikka Hytönen.

Juhlassa kuultiin myös Aalto-yliopiston professori Jukka Tuhkurin ajatuksia suomalaisesta jäätutkimuksesta. Jäämekaniikkaa tutkivan Tuhkurin mukaan suomalainen jäätutkimus on tärkeää kahdesta syystä; ensinnäkin Suomi on jään saartama maa ja toisekseen ilmasto lämpenee koko ajan.

 

Aalto-yliopiston professori, Leivonmäellä jo pitkään kesäisin vieraillut ja tänä kesänä oman mökin Leivonmäelle rakennuttanut Jukka Tuhkuri puhui juhlaväelle suomalaisesta jäätutkimuksesta.

Tuhkuri on tieteen alalla arvostettu henkilö. Hän on muun muassa esitelmöinyt lukuisissa kansainvälisissä konferensseissa ja seminaareissa sekä julkaissut useita tieteellisiä julkaisuja ja lehtiartikkeleita.

Leivonmäkeen Espoossa asuvalla professorilla on pitkän ajan kytkös, sillä ensituntuman paikkakuntaan hän sai jo vuonna 1979 viettäessään juhannusta paikkakunnalla tulevien appivanhempiensa kesämökillä. Myöhemmin Tuhkuri ja hänen puolisonsa ovat viettäneet useita juhannuksia Leivonmäellä ja tänä vuonna pariskunta on rakennuttanut sinne itselleen oman kesämökin.

 

Sadonkorjuun kiitosjuhlassa oli perinteiseen tapaan tarjolla uutispuuroa.

Tarja Kuikka