Pojille ja isille on ideoitu Mieskonmäessä yhteinen kerho, nimittäin Äijäkerho. 4H:n Let’s go pojat -hankkeen alaisuudessa järjestetään koulun pojille joka toinen viikko lauantaisin jotain yhteistä tekemistä, ja isätkin ovat tervetulleita joukkoon mukaan.

Äijäkerho kokoontui lauantaina ensimmäistä kertaa, ja sen saavuttama suosio oli suuri, reilut parikymmentä henkeä. Syyskauden ohjelman aloitti Markku Laitinen teemalla, mikä kosketteli luontoa, riistanhoitoa ja metsästystä harrastuksena. Mieskonmäen metsästysseuran aktiivit Veli Järvinen ja Matti Haapala olivat myös vahvasti mukana tukitoimissa.

Väki kokoontui aamupäivällä Mieskonmäen koululle, josta suunnattiin ensimmäiseksi ilmakivääriradalle. Pojat tutustuivat Järvisen opastuksella ammuntatekniikkaan ja tähtäämiseen, ja tuloksena olikin kunnioitettava määrä kymppejä taulussa.

Pajutuvalla oli sitten vuorossa hirvenmetsästyksessä käytettävän tornin kokoaminen. Sen teossa pääsivät jo vähän isätkin auttamaan enemmän, ja tuloksena oli tukeva ja vaikka heti käyttöön otettava torni. Välillä tietysti paistettiin makkaraa.

Äijäkerholle on hahmoteltu alustava ohjelmarunko. Syyskauteen kuuluu sen mukaan käynti keskustaajaman pumptrack-radalla, skeittirampilla ja frisbeegolf-radallla. Kerho osallistuu Mieskonmäen koulun joulumyyjäisiin, tutustuu ohjelmointiin ja robotiikkaan sekä kokee bänditreenit.

Kevätkauden hahmotelmiin lukeutuvat perehtyminen maatilaan yrityksenä ja sen koneisiin, jääpeleihin, pilkkimiseen ja polkupyörän huoltoon sekä pyöräilyyn harrastuksena. Urheiluseura Joutsan Pommi, elokuvien tekeminen PasuunaMoviesin johdolla ja kerhoretki ovat myös listalla.

Janne Airaksinen

Äijäkerholaiset pääsivät ampumaan ilmakiväärillä Veli Järvisen opastuksella, ampumavuorossa Ilmari Laitinen (vas.).

 

Katso video Äijäkerhon kokoontumisesta:

Tagged with →