Odotettu joskaan ei toivottu tappio Leijona Futsalille. Viime vuoden hopeamitalistit olivat riittävän kovassa iskussa ja niistivät kotijoukkue JoSePan maalein 2-4 (1-1) Futsal-Liigassa 215 katsoja edessä. (Ottelutilastoihin)

Kummallakaan joukkueella ei merkittäviä poissaoloja ollut, JoSePalta oli Otto Piili sivussa ja Tarkko Savela lievän loukin takia 2. valmentajana. Kotijoukkue katseli ensimmäiset pari minuuttia että tuleeko sieltä nyt jotain ihmeellistä. Ei tullut, joten pikkuhiljaa alkoi JoSePa saada koneet käyntiin. Parin minuutin peli jälkeen JoSePan ketju KotimäkiMalin– 2 x Kosunen sai ihan kunnon mylläkän aikaan Leijonan maalille, mutta vieraitten maalivahti Kasper Kangas hoiti hommat. Dirlandaa raikui ensimmäisen kerran ajassa 4:40, kun Jesse Kalliokoski kävi ohjaamassa Markus Rautiaisen vedon maaliin ja JoSePan johtoon.

Ihmeellisyyksiä nähtiin sitten ajassa 6:35, kun Leijona levitti miehistön koko kentälle ja otti Kasper Kankaankin maalilta kentälle. Ylivoimalla ja hyvällä pallon hallinnalla ote lipui vähitellen vieraille. JoSePa ei oikein päässyt vastahyökkäyksiin eli riistoihin käsiksi. Ajassa 12:36 Juhana Jyrkiäinen hiippaili kulmapotkussa Aake Partion eteen ja ohjasi ansaitun tasoituksen. Loppujaksolla JoSePakin sai hyviä saumoja vastaiskuihin, mutta ne tyssäsivät huonoihin syöttöihin. Viime hetkillä Jyrkiäinen ohjasi pallon oman maalin tolppaan, ja Stankovic veti vastaavasti JoSePan maalin tolppaan.

Ratkaisu tyhjiin

Toisen jakson alku oli JoSePalta huono. Heti ensimmäisellä minuutilla tuli omalla alueella harhasyöttö josta Jyrkiäinen rankaisi heti; 1-2. JoSePa ei saanut otetta LeiFin viisnelosesta, vaan kontrolli oli tukevasti vierailla. 29 minuutin kohdalla Milojevic vapautti hienolla syötöllä Nyströmin maalintekoon; 1-3. Vain minuutti tästä JoSePa tuli takaisin peliin. Jere Keskinen katkaisi syötön omalla alueella, eteni ja vapautti Jesse Kalliokosken toisen kerran maalitekoon ja JoSePa oli taas maalin päässä.

Seuraavaksi pelaajat päästivät pedot irti ja vähän aikaa mentiin lujaa päästä päähän ja maalivahdit olivat kovilla. Parin minuutin päästä kontrolli tuli takaisin peliin, mutta nyt oli ohjat hienokseltaan JoSePalla.Kotijoukkue sai hyviä katkoja keskilalueella, mutta ne tuhrittiin yleensä heti katkon jälkeen huonoihin ratkaisuihin, tosin LeiFin pelaajakin oli heti katkon jälkeen iholla. Markus veti kertaalleen niukasti yli ja Jarkko Kosunen Kankaan käsien kautta ylärimaan. Lopun reikäpaidalla JoSePa sai yhden erinomaisen tontin, mutta Kankaan tuplatorjunta ensin Kosusen ja sitten Rautiaisen vedoista ratkaisi lopullisesti pelin vieraille. Lopussa Elbeller tökkäsi vielä tyhjiin 2-4.

JoSePa näytti että puheet siitä että kotona voidaan haastaa kenet tahansa eivät ole ihan turhia. LeiF oli numeroiden verran parempi, mutta ei kotijoukkueella mitään häpeämistä ole. Tilanteiden luonti oli paljon vaikeampaa kuin Sieviä vastaan, senkin takia että pallonhallinta oli selvemmin LeiFillä. Lopussa JoSePa sai ihan hyvän kirin aikaiseksi, mutta onni pitää ansaita. Milovijevic oli paljon pallossa vierailla mutta pysyi hyvin kurissa voittomaalia lukuunottamatta. Sehän pelimiehelle riittää.

– Tärkeintä oli voitto ja kolme pinnaa, tyylillä ei niin väliä. Peli ihan odotetun vaikeaa, tässä salissa ainakin JoSePa on vaikea vastus. Vähän oma kasetti hajosi lopussa ja JoSePa sai paikkoja. Oma peruspeli olisi siinä vaiheessa riittänyt, kommentoi LeiF:n Kasperi Kangas.

– Ihan ei riittänyt tänään, hyvin taisteltiin. Toisen jakson alku oli huono, loppu taas hyvä. Ihan tyytyväinen olen ilmeeseen, ei näistä peleistä hirveästi ole pisteitä laskettu. Hyvällä tiellä ollaan, pohti JoSePan päävalmentaja Mikko Paappanen.

Ensi viikonloppuna JoSePalla on tuplaviikonloppu, ensin PJK lauantaina vieraissa ja sitten Ilves FS kotona sunnuntaina.

Petri Hentinen

Katso myös: Futsal Liigan tilastot.

Tagged with →