Leivonmäkeläistaustainen, vuonna 1964 syntynyt mies on tuomittu syylliseksi kaikkiaan 14 rikokseen. Keski-Suomen käräjäoikeus antoi asiassa tuomion syyskuun puolivälissä. Tuomio ei ole lainvoimainen, sillä tuomittu on ilmoittanut olevansa siihen tyytymätön.

Rikokset tapahtuivat kesän 2018 aikana Jyväskylässä ja Saarijärvellä. Kesän mittaan mies oli tekojen vuoksi kolmeen otteeseen poliisin kiinniottamana. Vakavin tuomituista rikoksista oli ryöstö. Tämän lisäksi tuomio tuli neljästä varkaudesta, yhdestä varkauden yrityksestä, yhdestä luvattomasta käytöstä sekä seitsemästä näpistyksestä.

Tuomitulla on pitkä rikoshistoria, joka merkittäviltä osin linkittyy myös Joutsan seutukunnalle. Tuomittu on ollut vankilassa useita kertoja, ja odotti myös nykyistä tuomiotaan kiinniotettuna.

Rangaistukseksi miehelle määrättiin vuoden ja yhden kuukauden vankeusrangaistus. Vankilatuomion lisäksi mies tuomittiin yhteensä noin 3000 euron korvauksiin. Samassa vyyhdissä tuomittiin myös toinen mies pieneen sakkotuomioon yhdestä rikoksesta.

Jukka Huikko