Arvoisa päätoimittaja,

Tässä taannoin peräänkuulutitte keskustelua lehtenne palstoille. Pahoilla mielin on nyt pakko kuitenkin todeta, että annatte lähes viikoittain lehdessänne tilaa arvostavan dialogin tappavalle journalismille, jossa esimerkiksi yksi lause irrotetaan kokonaisuudesta. Näin oli päässyt tapahtumaan puheenvuorossa, joka oli otsikoitu ”Voiko päättäjä kieltäytyä palautteesta?”. Siitä huolimatta, että tekstissä nimeni oli julkaistu, arvioitte tarpeettomaksi kysyä ”Näinkö on?”.

Wikipedian sanakirjan mukaan palaute on suorituksesta saatava arvio tai kommentti. Puheenvuorossa mainitussa yhteydenotossa ei mielestäni ollut kyse palautteesta. Pyydän kohteliaimmin, että julkaisette kokonaisuudessaan perustellun pyyntöni, jonka osoitin mielestäni epäasiallisen ohjailukirjeen lähettäneelle perusturvalautakunnan ja yksilöjaoston jäsenelle.

Näin kirjoitin: ”Valtuutettuna perustehtäväni on tavallisen kuntalaisen taidoin ja omaa elämänkokemusta hyödyntäen tehdä päätöksiä kunnan taloudesta ja toiminnasta. Valtuutetun käsikirjan mukaan: ’Kuntapäätöksenteko on yhteistyötä oman puolueen ja muiden ryhmien sekä viranhaltijoiden kanssa.’ Toimintaa ohjaa Kunnanvaltuuston 19.6.2017 hyväksymä hallintosääntö, jota kannattaa asioiden solmuuntuessa tutkailla (2. § Kunnan johtamisjärjestelmä).

Koska haluan muodostaa mielipiteeni itsenäisesti, pyydän ystävällisesti jatkossa poistamaan yhteystietoni tämän tapaisten ohjailukirjeiden postituslistastanne. Tarkastettu pöytäkirja riittää informaatioksi ja tarvittaessa osaan kysyä – ja kuunnella.

Sovinnollisin syysterveisin.”

Yhteisten asioiden hoitaminen on parhaimmillaan palkitsevaa. Usko valoisampaan ja keskinäiseen kunnioitukseen perustuvaan tulevaisuuteen auttaa vaikeimmillakin rasteilla eteenpäin. Syyllistymättä ohjailuun, voinen kuitenkin toivoa ja uskoa, että myös Joutsan Seutu toimituksellisissa linjauksissaan toimii yhteisen Joutsan hyväksi.

Maija Salonen

Edellisen johdosta

Kiitokset palautteesta. Tarkennuksena todettakoon, että Salosen mainitsemassa kirjoituksessa ei ollut kyse journalismista – siis Joutsan Seudun toimituksen tekemästä artikkelista, vaan Puheenvuoro-palstalla julkaistusta yleisönosastokirjoituksesta.

Markku Parkkonen
päätoimittaja
Paikallislehti Joutsan Seutu

Tagged with →