Arvostan suuresti sitä, että korkeapalkkainen virkamies asuu Joutsassa ja rakentaa myös veroillaan Joutsaa. Hienona esimerkkinä on talousjohtaja Pekka Takala, joka varmaan monesti raastoi hiuksiaan silloin kun hänen laskelmiaan ja varoituksiaan ei uskottu.

Entäs muut? Ennen valintaansa kunnanjohtaja lupasi muuttaa Joutsaan. Toisin kävi.

Uusi talouspäällikkö ilmoitti yksipuolisesti, että hän ei muuta tänne. Eikös nyt kunnallinen itsehallinto anna väljyyttä niin että valintaehtoihin kuuluu asuminen Joutsassa? Jos valittu ei kolmen kuukauden kuluessa muuta tänne, niin työsuhde peruutettakoon.

Nyt ollaan hakemassa useita kovapalkkaisia virkamiehiä, veikkaan että palkkataso on luokkaa 4.000–6.000 euroa kuukaudessa. Perusturvajohtaja, tekninen johtaja ja rakennustarkastaja tarvitaan, lisäksi etsitään elinkeinokoordinaattoria, joka esittää oman palkkatoivomuksensa. Lieneekö olemassa mitään palkkahaarukkaa kunnan maksukyvyn huomioon ottaen?

Esivallan edestä pitäisi rukoilla. Turhaan me esirukoilijat polvistumme rukoushuoneissamme, jos esivalta antaa veroeurojen pyöriä pois Joutsasta, ja kunta köyhtyy.

Päivi Elomaa-Onali