Joutsan kirkossa vietetään ensi sunnuntaina 23.9. Tuomasmessua. Tuomasmessua voisi kutsua rukoilevaksi messuksi tai vaihtoehtojumalanpalvelukseksi. Messuun voi tulla sellaisena kuin olet, vaikka iltalenkiltä. Ennen messun alkua voi tutustua kirkkoon rakennettuihin rukousalttareihin ja kuulla ennen messun alkua esitettävää hiljentymismusiikkia.

Messu on saanut nimensä Jeesuksen opetuslapsen, epäilevän Tuomaksen mukaan.

Yksi Tuomasmessun tärkeimmistä osioista on rukousosio. Kirkkoon rakennetut rukousalttarit palvelevat monella tapaa rukouksen asiaa. Rukousalttarit ovat käytössä koko messun ajan. Kirkossa voi liikkua hiljaa ja kirjoittaa esirukouspyynnön sivualttarille varattuun paikkaan. Alttareiden äärelle voi hiljentyä rukoilemaan tai sytyttää tuohuksen rukouksen merkiksi.

Rukousavustajat valmistautuvat palvelemaan, kuuntelemaan, kuulemaan ja kulkemaan kappaleen matkaa lähimmäisensä kanssa.

Tuomasmessua siivittää monimuotoinen musiikki. Musiikkia on paljon ja laulamisen iloa korostetaan. Seurakuntalaisia lauluissa avustavat Tuomaslaulajat musiikkivastaavan johdolla. Joutsan Tuomasmessussa tulijoille jaetaan käyttöön virsikirjat ja Tuomasmessu-laulukirjat. Messun päättymisen jälkeen seurakuntatalolla on kaikille avoin iltatee- ja kahvihetki.

Joutsan seurakunnan Tuomastiimi

 

Tagged with →