Joutsan Pommin Suvi Minkkinen nappasi pronssia rulla-ampumahiihdon SM-kilpailuista Imatralla 12,5 km:n normaalimatkalla viime viikonloppuna. Kultaa otti Suomen ykkösampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen ja hopeaa Nastassia Kinnunen. Minkkisen sakot olivat 0+0+1+2.

– Pronssimitali lämmitti kovasti mieltä. Lähdettiin yhteislähdössä aika kovaa liikkeelle ja tarkoitukseni oli lähteä Kaisa Mäkäräisen peesiin kokeilemaan, kuinka kauan siinä vauhdissa kestän. Melko lähellä tulin ensimmäiselle ampumapaikalle ja johdinkin kilpailua makuuammunnan jälkeen, kun ammuin nollat ja Kaisa ja Venla Lehtonen ottivat sakkokierroksen. Kaksi kierrosta tuli ihan hyvän oloisesti ja sen jälkeen kova alkuvauhti alkoi painaa. Viimeinen pystyammunta olikin aikamoista taistelua väsymystä vastaan ja siitä kaksi sakkoa. Muuten oli ihan tasapainoinen kilpailu, kommentoi Minkkinen.

Sunnuntain pikakilpailussa Minkkinen sijoittui kuudenneksi sakoilla 1+2.

– Edellinen päivä painoi jaloissa jonkin verran, enkä jaksanut pitää itseäni koko aikaa tiukilla. Pystypaikalle sattui aikamoinen tuuli ja jouduin kyttäämään laukauksia aika pitkään ja siinä odotellessa meni jonkin verran myös aikaa.

Teksti: Markku Parkkonen
Kuva: Jaakko Mäkäräinen

 

Tagged with →