Joutsan ja Luhangan talousvesiverkoston vedenkeittokehotus joudutaan pitämään edelleenkin voimassa varotoimenpiteenä. Asiasta vastaavat tahot pyytävät kuluttajilta kärsivällisyyttä tilanteen suhteen.

Joutsan Vesihuolto Oy ja Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuolto ovat ottaneet varmistusnäytteitä Joutsan ja Luhangan talousvesiverkostosta ja ylävesisäiliöstä useana päivänä tällä viikolla. Viimeisimmät näytteet otettiin tänään perjantaina.

Suurin osa näytteistä on ollut puhtaita, mutta joukossa on edelleen näytteitä, joiden mikrobiologiset laatusuositukset eivät ole täyttyneet.

Vesihuoltoyhtiö ja ympäristöterveydenhuolto tekevät jatkuvaa yhteistyötä asian selvittämiseksi. Tilannetta arvioidaan uudelleen ensi viikon maanantaina 17.9., ja asiasta tiedotetaan seuraavan kerran maanantaina iltapäivällä.

Ympäristöterveydenhuolto tiedottaa erikseen, kun keittokehotus poistetaan. Joutsan Vesihuolto Oy:n toimitusjohtaja Tapio Kämppi kertoo, että yhtiön putkijärjestelmä on hyvin pitkä, ja siksi menee aikaa, että klooraus vaikuttaa jokaisen vesiputken päässä. Joutsan Pekkasten vedenottamolta on esimerkiksi Leivonmäen Selänpohjaan matkaa 40 kilometriä.

Janne Airaksinen

Lue myös JS Digi 11.9. Joutsan ja Luhangan talousvesiverkoston puhdistuksessa edistytty – keittokehotus pysyy vielä voimassa

Tagged with →