Joutsan kunta on tehnyt kolmivuotisen yhteistyösopimuksen Jyväskylän kaupungin alaisen Visit Jyväskylä -palveluyksikön kanssa. Joutsan kunnan 4.500 euron vuosittainen panostus mahdollistaa joutsalaisille yrityksille ja muille matkailun parissa toimiville kaikki Visit Jyväskylän tarjoamat palvelut matkailu- ja tapahtumamarkkinoinnista yrityksen kehittämistoimiin. Samalla Joutsa on osa Jyväskylän seudun matkailualuetta.

Virallisesti yhteistyösopimus on solmittu vuosille 2019–2021. Ensi vuodelle suunniteltuja markkinointitoimenpiteitä valmistellaan jo syksyn aikana, joten Visit Jyväskylästä otetaan paikallisiin matkailuyrittäjiin yhteyttä lähiaikoina.

Sopimuksen ansiosta joutsalaisilla matkailuyrityksillä on mahdollisuus päästä mukaan esimerkiksi matkamessuille Visit Jyväskylän osastolle. Tämä palvelu vaatii myös omia panostuksia yrityksiltä. Sen sijaan Visit Jyväskylän tarjoamat yritysten kehittämispalvelut ovat sopimusaikana maksuttomia joutsalaisyrityksille.

Kunnanhallitus päätti 17.9., että Joutsan kunta sitoutuu edellisen lisäksi myös kehittämishankkeeseen nimeltä Lakeland–Jyväskylä Region. Tarkoituksena on markkinoida Keski-Suomen matkailun tarjontaa kansainvälisille markkinoille.

Markku Parkkonen

 

Tagged with →