Kauppias Luhangan M-marketissa on vaihtunut, kun Jarno Ankerman osti M-marketin liiketoiminnat Päivi Seppälältä. Kauppias vaihtui syyskuussa alussa. M-marketin ja Ravintola Uppotukin toiminnot jatkuvat, mutta uudistetulla tavalla.

– Kaupan tavaravalikoimaa lisätään huomattavasti. Myös asiamiesposti pidetään täällä. Kehittämissuunnitelmia on paljon asiakasmäärien kasvattamiseksi, ja aion panna ne toimeen seuraavaan kesään mennessä, kertoo Ankerman.

Siinä vaiheessa kaupan rantaan on noussut venebensiiniasema. Sen paikkaa voi jo hahmotella rannasta, sillä bensiiniaseman tulevalle rakennuspaikalta on kaadettu puusto nurin. Laituripaikat uudistetaan myös kerralla palvelemaan isompiakin Päijänteen veneitä.

Ravintolatoiminta siis säilyy, mutta paikka vaihtuu. Nykyisen ravintolan kohdalle Ankerman remontoi vuokrahuoneita ja uusi ravintolahuoneisto rakennetaan järven puoleiseen päätyyn. Kaikki uudistukset tulisi olla seuraavaan kesään mennessä valmiita.

– Lomakausilla ne rahat on täällä yritettävä hankkia. Tavoitteena on, että hiljaisina talven kuukausina kauppa pyörisi jotenkuten plussalla. Onneksi mökkiläisissä piilee suuri ostovoima ja mökeillä käydään nykyään lähes ympäri vuoden.

Ankerman on alun perin tullut Luhankaan kesämökkiläiseksi vuonna 2012, ja hyvin pian Hepoluhtaan rakentamisen jälkeen hänestä alkoi tuntua siltä, että paikkakunnalla olisi helppo olla pitempiäkin aikoja.

– Luhanka teki minuun heti suuren vaikutuksen. Ihmiset ovat ystävällisiä ja maisemat todella hienoja. Lisäsin täällä olemista vuosi vuodelta, kunnes se nyt johti tänne muuttamiseen ja liiketoiminnan aloittamiseen, kertoo Ankerman.

Kokemusta liike-elämästä löytyy, sillä Ankerman on tähän asti toiminut rakennusalan yrittäjänä pääkaupunkiseudulla. Myös elintarvikealan kaupankäynti on tuttua.

– Pidin kuusi vuotta eräässä Espoon lähiössä grilli-elintarvikekioskia. Siitä on toki aikaa, mutta kioski oli käytännössä lähikauppa, jota siinä lähiössä ei ollut.

M-market työllistää Ankermanin lisäksi yhden ulkopuolisen työntekijän. Kunhan M-marketin toiminta on vakiintunut ja kiireellisimmät uudistukset saatu valmiiksi, on kauppiaalla vielä yksi projekti mielessään.

– Kaupan takana on vanha makasiini. Jossain vaiheessa aion remontoida siihen lisää kesähuoneita majoitukseen. Kohderyhmänä olisivat moottoripyöräilijät ja polkupyöräilijät, kertoo itsekin motoristiksi tunnustautuva Ankerman.

Janne Airaksinen

 

Taiteilijan näkemys M-marketin yhteyteen kaupan rantaan tulevasta venebensiiniasemasta. Rakennustöitä on jo aloitettu puuston kaatamisella.

 

Tagged with →