Taidelaitos Haihatuksessa vietetään tämän viikon perjantaina kahden syysnäyttelyn avajaisia. Maisemareitti on kymmenen suomalaistaiteilijan luonto- ja maisema-aiheinen näyttely, jossa on lähestytty aihetta vaihtelevin tekniikoin.

– Ilmaisussaan taiteilijat ovat päässeet ajatustensa ytimeen – kukin omaa polkua seuraten. Näyttelyssä pääsee nopeasti kiinni siitä, miten eri tavoilla tekniikat taipuvat taiteilijoiden käytössä ajatuksiksi ja taiteeksi, Haihatus kertoo näyttelytiedotteessaan.

Maisemareitti-näyttelyn kymmenen taiteilijaa ovat Minna Soraluoma, Eija Pii, Kristine Nordling, Sari Mansala, Anne Koivumäki, Taina Rantala, Claes Lindqvist, Sini Vainio, Elina Autio ja Jemena Höijer.

Haihatus International 7 on Haihatuksen taiteilijaresidenssissä vuoden aikana työskennelleiden taiteilijoiden yhteisnäyttely. Näyttelyssä on esillä residenssijakson aikana tehtyjä maalauksia, piirroksia, installaatioita, valokuvia, veistoksia ja videoita.

Haihatus International 7 -näyttelyyn osallistuu 18 taiteilijaa kaikkiaan 9 maasta. Taiteilijat ovat Sirja Moberg, Sayaka Makita, Noelle King, Emma White, Eliana Jacobs, Edward Arrowsmith, Benjamin Phillips Nozdrachev, Tuomas Hallivuo, Abigail Giblin, Saskia Järve, Maija Fox, Petra Korte, Rowan Wheeler, Minh Duc Pham, Anuradha Misal, Essu Koskinen, Aino Seppä ja Cori Nease.

Molemmat näyttelyt ovat avoinna 15.9.–6.10. keskiviikosta lauantaihin. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Tarja Kuikka

Kuvassa oleva Minh Duc Phamin installaatio C.C. – Don´t kiss me on osa Haihatus International 7 -näyttelyä.