Leivonmäen kansallispuistossa järjestetään ensi viikon lauantaina polkujuoksutapahtuma, joka on osa Ylen metsää ja jokamiehenoikeuksia juhlistavaa Mennään metsään -kampanjaa. Samassa yhteydessä vietetään kansallispuiston uuden, 22 kilometrin mittaisen maastopyöräilyreitistön avajaisia.

Valtakunnallinen Mennään metsään -kampanja käynnistyi elokuussa Suomen luonnon päivänä ja päättyy lokakuun ensimmäisellä viikolla järjestettävään Mennään metsään -viikkoon. Kampanjan aikana Suomen jokaisessa kansallispuistossa järjestetään polkujuoksutapahtuma, johon innostetaan ihmisiä mukaan yhteislenkeille. Yhteislenkit vetää polkujuoksukiertueen ideoinut Ylellä vastaavana tuottajana työskentelevä Marko Krapu.

Leivonmäellä juoksijat voivat valita 4,5 kilometrin mittaisen tai yhdeksän kilometrin mittaisen reitin. Tapahtuma käynnistyy Selänpohjan pysäköintialueelta ja siihen osallistujien toivotaan ilmoittautuvan etukäteen. Osallistujia otetaan mukaan enintään sata. Myös maastopyörätapahtumaan toivotaan etukäteisilmoittautumista.

Mennään metsään -kampanjan järjestelyissä Ylen yhteistyökumppaneina ovat Suomen Latu ja Metsähallitus. Joutsan seutukunnan tahoista lauantain tapahtuman järjestelyihin osallistuvat Leivonmäen kansallispuiston ystävät, Joutsan Kotiseutuyhdistys ja Leivonmäki-Seura.

Tarja Kuikka