Joutsan Keskuspuiston skeittiramppi sai kokea kesän aikana, mitä pieni, mutta sitäkin aktiivisempi talkooporukka voi saada aikaiseksi. Kesän alussa Joutsan Facebook-ryhmässä alkoi kiivas keskustelu huonokuntoisen rampin tulevaisuudesta. Mielipiteitä jaettiin suuntaan jos toiseen,. Suuri määrä positiivisia kommentteja antoi kipinän idealle, josko rampit kunnostettaisiin talkoovoimin.

15 vuotta mökkiläisenä ja viimeiset kaksi vuotta vakituisena Joutsassa asunut Jukka Trast päätti ottaa kopin projektista ja rupesi kasamaan talkoolaisia kokoon. Hän kokosi innostuneet palaveriin pikimmiten ja yhtäkkiä koossa oli 6–7 hengen aktiivinen talkooporukka. Trast itse toimi projektin vetäjänä ja puuhamiehenä.

– Olen luonteeltani ihminen joka haluaa pitää langat ja ohjat käsissä, joten tämä puuhamiehen homma sopi paremmin kuin hyvin, Trast toteaa.

Aktiivinen talkooporukka kokoontui pääsääntöisin tiistaisin ja torstaisin muutaman tunnin kerrallaan. Yhteensä talkootyöhön meni 50 vanerilevyä, 3 000 hakattua ruuvia, 1 500 irroitettua ruuvia ja 10 litraa maalia. Trast teki ahkerasti päivityksiä kunnostustalkoiden etenemisestä Joutsan facebook-ryhmään, ja päivityksiin tulikin paljon tykkäyksiä ja tsemppaavia kommentteja.

Nuorin talkoolainen oli seitsemäsluokkalainen Arttu Halttunen, joka oli paikalla jokaikisissä talkoissa. Halttunen harrastaa skeittausta ja siksi innostus lähteä projektiin mukaan oli todella kova. Talkoissa hän pääsi muun muassa ruuvaamaan ja kantamaan vanereita ja ehdottomasti mieluisin homma oli koeskeittauksien tekeminen.

– Aina kun hommia oli saatu hyvin eteenpäin pääsin testaamaan ramppia. Kyllä täällä nyt on erittäin hyvä mahdollisuus harrastaa, Halttunen toteaa iloisena.

Perjantaina vietettiin kunnostetun skeittirampin avajaiset pienten virvokkeiden ja ohjelman kera. Illan aikana sade yllätti muutamaankin otteeseen, mutta tämä ei skeittaajia lannistanut, otettiin vain lastat käteen ja temppuilu jatkui.

Jonna Keihäsniemi

 

Tagged with →