Toimintakeskus Helperi tarjoaa työ- ja päivätoimintaa kehitysvammaisille ja muille erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Päivittäiset toimet koostuvat arjen askareista ja muusta virikkeellisestä toiminnasta yksin tai ryhmässä toimien. Säännöllisesti viikottain kokoontuvat muun muassa kuvataide-, musiikki- ja kuntosalipiirit.

Maailman taidetta -näyttely esittelee Helperin kuvataiteilijoiden tekemiä töitä Joutsan pääkirjaston näyttelytilassa 27.9. asti. Nyt teemana on ollut kuuluisien taitelijoiden tunnetuista töistä tehdyt omat versiot, niin Suomesta kuin maailmalta. Edustettuina ovat muun muassa Akseli Gallen-Kallela, Hugo Simberg, Ferninand von Wright, Helena Schjerfbeck ja Pablo Picasso.

Yläkuvassa versioita Gallen-Kallelan töistä Tyttö ja kukko sekä Poika ja varis sekä Simbergin Halla-maalauksesta.

Janne Airaksinen

Pablo Picasson töiden versioita.