Nyt on aika miettiä kuka lähtee mukaan rakentamaan vahvalle pohjalle seurakuntaamme! Kirkkovaltuutetut edustavat Joutsan seurakuntalaisia, jotka Joutsan seurakunnan, Leivonmäen ja Luhangan kappeliseurakuntien alueelta valitaan tekemään päätöksiä seurakunnan tulevaisuudesta.

Mielestäni seurakuntavaaleissa pitäisi jättää puoluepolitiikka pois ja katsoa lähinnä henkilöitä, joita äänestää. Tähän saakka puoluepolitiikka ja useissa tapauksissa talouspäällikkö veivät asioita tasolle, jota ei voi tulevaisuudessa hyväksyä. Aikaisemmilta valtuustokausilta muistuu monia asioita, joita ei haluttu selvittää eikä erikoistilintarkastusta hyväksytty, kannattaa muistella mukana olleiden elettyjä vuosia! Seurakuntalaisia on ihmetyttänyt entisen talouspäällikön sanomat seurakunnan rahojen käytöstä. Nyt olisi hyvä tilaisuus uusien kirkkovaltuutettujen ottaa selvää missä ja miten rahat on käytetty. On useita kiinteistöjen, metsien myyntien ja lahjoitusten sekä testamenttien varoja tullut seurakunnalle, mutta tilinpäätöksissä ei selvinnyt koskaan lopullinen rahavirtojen todellinen käyttö.

Muistissa meillä kaikilla on seurakuntakodin kamppailut, johon piti alun perin tehdä harjakatto ja uusi ilmastointihuone, mutta kuinka kävikään? Silloinen talouspäällikkö halusi ”sulkia” hattuunsa, esittämällä seurakuntatalon purkua ja uuden rakentamista, johon hän hankki Lahtelaisen insinööritoimiston laskelmat ja näin seurakunta menetti suunnitteluihin alkuperäisen suunnitelman rahat moninkertaisesti täysin talouspäällikön esityksiin valtuutetuille. Tämä on yksi esimerkki, joka tulevienkin valtuutettujen on otettava huomioon asioita käsiteltäessä.

Näillä mietteillä ja vuosien kokemuksella en voi hyväksyä aikaisemmin tapahtuneita niin rantojen suojelua kuin myyntejä, joiden lopputulosta ei ole vielä tähänkään päivään mennessä selvitetty. Muutamien asioiden kohdalla alkaa olla kiire, koska aika kuluu ja valituskierre voi jäädä unholaan.

Toivon kaikille ehdokkaille hyvää menestystä yhteisen seurakuntamme parhaaksi, äänestäjät ratkaisee ketä valitaan, mutta yhteinen näkemys pitää luoda, jotta asiat lähtee oikeaan suuntaan!

Toivotan Joutsan seurakunnalle hyvää menestystä ja uusien valtuutettujen asiallista käyttäytymistä!

Rauno Ahola
entinen kirkkovaltuutettu

 

Tagged with →