Marjotaipaleessa kuultiin lauantaina 25. elokuuta harvinaislaatuinen konsertti. Kolme Suomen Kansallisoopperasta tuttua tenoria konsertoivat Maapirtillä. Olavi Suominen, Joonas Eloranta ja Jere Martikainen säestäjänään pianisti Johannes Karhapää esittivät tunnettuja ooppera-aarioita ja myös suomalaisia kappaleita.

Jere Martikainen juonsi lauluosuuksien välissä taustoittaen, mistä oopperoista kohtaukset olivat. Ohjelma soljui eteenpäin liki sadan hengen yleisön osoittaessa suosiotaan.

Väliajalla nautittiin kahvia ja herkullisia leivonnaisia. Ulkomyynnissä oli myös makkaraa ja kotiin viemisiksi mahdollisuus hankkia valmiiksi perattuja muikkuja.

– Tämä on ensimmäinen kerta kun Maapirtillä esitetään oopperamusiikkia, mutta se ei ole jäämässä viimeiseksi, sillä ensi vuodelle kaavaillaan uutta konserttia, josta jo sovittiin tenorien kanssa. Maapirtin miljöö ja akustiikka olivat tenorien mieleen, kertoo tapahtuman ideoija Tapani Isokivi.

Väliajan jälkeen kuultiin Intermezzo oopperasta Cavalleria Rusticana pianisti Johannes Karhapään versiona. Konsertti jatkui muun muassa Oskar Merikannon Muistellessa-kappaleella Jere Martikaisen esittämänä ja F. Linnavuoren Minä laulan sun iltasi tähtihin Olavi Suomisen tulkitsemana ja yleisön naisille omistettuna. Yleisö sai myös todistaa tenori Joonas Elorannan lahjakkuutta pianistina.

Konsertti huipentui kolmen tenorin yhteiseen O sole mioon. Suurenmoisesta musiikkielämyksestä vaikuttunut yleisö poistui Maapirtiltä yhtä ikimuistoista kokemusta rikkaampana.

Teksti: Mari Laitinen

Kuva: Eeli Laitinen