Joutsalainen diplomi-insinööri Taneli Rasmus on nimitetty Onnettomuustutkintakeskuksen perustaman tutkintaryhmän johtajaksi. Ryhmä suorittaa turvallisuustutkintalain mukaisen tutkinnan Kuopiossa taannoin sattuneesta bussionnettomuudesta, jossa kuoli neljä ihmistä.

Normaalisti kuolemaanjohtaneet onnettomuudet tutkivat erilliset tutkijalautakunnat, joita on nimetty ympäri maata. Silloin kun kyse on vakavammasta onnettomuudesta, Onnettomuustutkintakeskus nimeää erillisen tutkintaryhmän, kuten nyt.

Onnettomuustutkintaa ei pidä sekoittaa poliisitutkintaan. Onnettomuustutkintaa tehdään muun muassa sen vuoksi, että se saattaa tuottaa tietoa yleisen turvallisuuden parantamiseksi tai onnettomuuksien estämiseksi.

Nyt nimettyyn Rasmuksen johtamaan ryhmään kuuluu hänen lisäkseen kuusi eri alojen asiantuntijaa. Lisäksi tapaukselle on nimetty erillinen tutkinnanjohtaja. Rasmus on ollut mukana onnettomuustutkinnan tehtävissä vuosia.

Taneli Rasmus työskentelee parhaillaan Sysmän teknisenä johtajana, mutta hänellä on vankka pelastusalan tausta. Hän on työskennellyt muun muassa palopäällikkönä, Pelastusopistolla sekä merkittävissä valtion aluehallinnon pelastustoimen tehtävissä.

Jukka Huikko

Lue myös:
Onnettomuustutkintakeskuksen nimitystiedote 29.8.2018