Joutsan Seudun Pallo on saanut valmiiksi tekonurmikentän katsomon läheisyyteen kaavaillun kioski- ja varastorakennuksen. Kioski valmistui seuran puheenjohtaja Marika Seppälän mukaan elokuun alussa, mutta sitä käytettiin jo hieman keskeneräisenä kesän peleissä ja avajaisetkin pidettiin jo heinäkuun alkupuolella Itä-Länsi-ottelun yhteydessä.

Toistaiseksi kioskista puuttuu Seppälän mukaan vielä joitain pieniä sähkölaitteita kuten esimerkiksi kahvinkeitin, mutta muuten puitteet ovat valmiit.

Ennen kiinteän kioski- ja varastorakennuksen rakentamista JoSePa piti tekonurmella pelattavien otteluiden puffetit tekonurmen läheisyyteen pystytetyssä telttakatoksessa. Tuolloin teltta ja puffetissa käytettävä grilli kannettiin Seppälän mukaan pelejä varten säilytyspaikastaan urheilukentän varastosta tekonurmen toiselle laidalle.

Tämä kuitenkin koettiin hieman työlääksi ja kun seura haki hankerahaa katsomon tekoon, päätti se samalla tehdä katsomon viereen kiinteän kioskirakennuksen. Rakennuksen päätyyn tehtiin harjoitus- ja pelivälineiden säilyttämiseen tarkoitettu varasto.

 

Kiinteä kioski- ja varastorakennus rakennettiin tekonurmikentän laidalle katsomon viereen.

Marika Seppälän mukaan kiinteä rakennus on JoSePan kannalta parempi vaihtoehto kuin aiemmat järjestelyt.

– Se helpottaa joukkueiden arkista toimintaa ja pelien ja tapahtumien puffettien järjestämistä, sanoo Seppälä.

Hän kertoo JoSePan hyödyntäneen kioskia hyvin jo tänä kesänä.

– Tänä kesänä se on käytännössä lähes joka peleissä ollut käytössä ja samoin uskoisin olevan jatkossa.

Leader-hankkeena tehdyn rakennuksen kustannukset ovat Seppälän mukaan kaikkiaan noin 7.500 euroa. Hanke saa rahoitusta EU:n Maaseuturahastosta rahoitetun Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 Leader-toimenpiteen kautta. JoSePan oman rahoituksen osuus katetaan Seppälän mukaan pääasiassa talkootyöllä.

Tarja Kuikka

 

Tagged with →