Joutsan Nuorisoseurantalo Honkalan kattoa remontoidaan parhaillaan. Kyse on viime viikon maanantaina alkaneesta pohjoispuolen katon lappeen uusimisesta, talon eteläpuolella sama toimenpide tehtiin jo joitain vuosia aiemmin.

Katon rakennustyöt valmistunevat Joutsan nuorisoseuran sihteeri Maisa Peltoniemen mukaan ensi viikolla ja sen jälkeen ovat vuorossa peltityöt, jotka kestänevät pari viikkoa. Remontin on suunnitellut ja työtä valvoo joutsalainen rakennusarkkitehti Hilja Moilanen. Rakentamisesta vastaavat Rakennustyöt Tmi Ilkka Luri sekä Rakennustyö Timo Virtanen ja peltityöt tekee HPN-Pelti.

56.000 euron arvoisesta remontista 70 prosenttia katetaan Maisa Peltoniemen mukaan hankerahalla ja loppuosa jää nuorisoseuran maksettavaksi. Tätä varten seura on kerännyt varoja eri toimenpitein, muun muassa Talkooteatterin lipunmyynnillä ja avaamalla lahjoitustilin. Joulukuun loppuun saakka avoinna olevalle tilille voi Peltoniemen mukaan kuka tahansa edelleen lahjoittaa haluamansa summan.

 

Nuorisoseurantalo Honkalan kattoremontti käynnistyi viime viikon maanantaina.

Osana varainkeruuta nuorisoseura järjestää myös joulukuun alussa hyväntekeväisyyskonsertin, jossa esiintyy Tommi Soidinmäki ja hänen orkesterinsa. Peltoniemi sanoo, että muitakin esiintyjiä voidaan pyytää varainkeruumielessä Joutsaan, jos kiinnostusta löytyy.

– Ihan mielellään otetaan vinkkejä vastaan, jos joku tietää jonkun artistin tai teatteriryhmän, jonka haluaisi esiintyvän Joutsassa, hän vinkkaa.

Tarja Kuikka