Lions Club Joutsa/Jousan järjestämät 41. Jousan markkinat pidettiin viime perjantaina ja lauantaina Länsitiellä ja sen ympäristössä. Perjantai-iltana kaupankäyntiä tahditti Tapio ja Hilkka Lankian organisoima Tapsan karaoke ja illan aikana järjestettiin myös viiden veljen haasteottelu, jossa toinen joukkue koostui poikkeuksellisesti viidestä LC-Joutsa/Jousan ladysta.

Köyttä vedettiin kolme kertaa; naiset voittivat kaksi ensimmäistä, heidän säännöillään käytyä mittelöä ja miehet kolmannen, tavanomaisilla säännöillä käydyn mittelön.

Lauantaina esiintymisvuorossa oli Kruuvaus, joka nousikin lavalle päivän aikana moneen otteeseen.

 

Kruuvaus esiintyi markkinoilla lauantaina. Typistettyyn kokoonpanoon kuuluivat Joona Lehto, Emmi Aarnio-Metsänen ja Tiina Laitinen. Kuva: Janne Airaksinen.

Tänä vuonna Jousan markkinoille osallistui markkinamestarina toimineen LC-Joutsa/Jousan Heikki Kuurneen mukaan yli 80 myyjää.

– Minusta tämän vuoden markkinavalmistelu näytti aluksi siltä, että on hiljaista, mutta loppua kohti se kiihtyi. Väittäisin, että meillä on nyt pikkuisen enemmän myyjiä mitä aiempina vuosina. Mutta tietysti ei olla niihin parhaisiin vuosiin päästy.

Paikallisten ja seutukunnan yrittäjien osuus myyjistä oli kuitenkin Kuurneen mukaan tänä vuonna vaatimaton, vain noin kymmenen prosenttia. Siihen markkinamestari toivoi jatkossa muutosta.

– Olen aina toivonut, että paikalliset yrittäjät lähtisivät vahvemmin mukaan myös tähän markkinatapahtumaan.

 

Leijonat palkitsivat pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa, Jousan markkinoilla 25 vuotta myyjänä olleen ja tämänkertaisten markkinoiden jälkeen pois jäävän Heikki Nekkulan markkinaleivällä. Leivän ojensi leijonien Heikki Kuurne.

Elokuu säilynee ajankohtana

Jousan markkinat ovat sijoittuneet perinteisesti elokuun kolmanteen viikonvaihteeseen ja ajankohta säilynee samana myös ensi vuonna. Asia nousi esiin tämänvuotisten markkinoiden yhteydessä, kun myyjiltä kysyttiin mielipidettä siitä, järjestetäänkö markkinat ensi vuonna perinteiseen tyyliin eli elokuun kolmannessa viikonvaihteessa ja kaksipäiväisinä vai kesäkuun 15. päivä, jolloin ne pidettäisiin yksipäiväisenä. Muutosmahdollisuudesta on käyty aiemmin keskustelua leijonien piirissä.

Kyselyn mukaan myyjät kannattivat nykyisen ajankohdan säilyttämistä, sanoo Lions Club Joutsa/Jousan Heikki Kuurne.

– Oli selkeä enemmistön tahto, ettei ajankohtaa lähdetä muuttamaan. Tutkimuksen perusteella selkeästi, varmaan yhdeksän kymmenestä oli sitä mieltä, ettei ajankohtaa kannata muuttaa. Kolme neljäsosaa varasi jo paikan ensi vuoden markkinoille. Minusta siinä on aika vahva pohja, sanoo Kuurne.

Virallista päätöstä asiasta ei ole kuitenkaan leijonien piirissä Kuurneen mukaan vielä tehty. Myöskään sitä ei ole päätetty, pidetäänkö markkinat ensi vuonna yksi- vai kaksipäiväisinä. Kyselyn perusteella myyjät toivoivat siltäkin osin nykykäytännössä pysymistä. Leijonat päättävät asiasta Kuurneen mukaan viimeistään lokakuussa.

Tarja Kuikka

Yläkuvassa viiden veljen haasteotteluun osallistunut Ladyjen joukkue eli Tarja Rajala, Irma Metsänen, Ulla Tommola, Ulla Talikka ja Heli Kuurne.

 

Lions Club Joutsa/Jousan leijonien keskuudessa on pohdittu markkinoiden siirtämistä nykyisestä ajankohdasta kesäkuulle, mutta viikonloppuna markkinamyyjille tehty kysely osoitti, että myyjät haluavat pitää kiinni tapahtuman perinteisestä ajankohdasta.

 

Leijonien joukkueessa köyttä vetivät Heikki Kuurne (edessä), Timo Tommola, Tuomo Rajala, Juha Metsänen ja kuvasta puuttuva Juhani Talikka.

 

Katso video markkinoilta: