Kulttuuriyhdistys Suonteen Soitto ry ja kesäkahvila Café Meijerinliiteri järjestävät vielä kaksi konserttia Café Meijerinliiterin Jäähuoneella.

Lauantaina 25. elokuun Fadonkorjuussa esiintyvät Kirsi Poutanen ja Esa Helasvuo. Portugalilaisista fadolauluistaan tunnettu Kirsi Poutanen ja säveltäjä-pianisti Esa Helasvuo tuovat fadon valoa marraskuun pimeyteen. Maaginen fadosielu taipuu Helasvuon improvisaatiovirroissa ulottuvuuksiin, joissa yllättävät musiikilliset ja kulttuuriset energiat ruokkivat toisiaan. Portugalin-, suomen- ja karjalankieli helisevät fadovirrassa ja ammentavat toisistaan energiaa.

Kirsi Poutanen tunnetaan paitsi laulajana myös runoilijana ja näyttelijänä. Säveltäjä-pianisti Esa Helasvuo on tehnyt merkittävän uran teatteri-, elokuva- ja jazzmusiikin saralla.

Kesäkauden päättää perjantaina 7. syyskuuta Liiteritango, jossa esiintyy Maija Sydänmaalakka & ystävät. Luvassa tangoa Joutsasta Buenos Airesiin, laulelmia ja teatterimusiikkia. Lavalla musiikkiteatterin monipuolisia ammattilaisia: Maija Sydänmaanlakka (laulu, viulu), Marko Puro (piano), Tuula Niiranen (laulu, viulu) ja Martina Roos (laulu).

Jäähuone sijaitsee vuonna 1912 rakennetussa kivinavetassa ja se on aiemmin toiminut mm. maitojen jäähdytystilana ja hevostallina. Ensimmäisissä, loppuunmyydyissä konserteissa esiintyivät Martti Servo -duo ja Jonna Tervomaa & Jussi Jaakonaho -duo.

Jukka Huikko