Jyväskylä Sinfonia järjestää syyskaudella kaksi maakuntakiertuetta Keski-Suomessa yhteistyössä kuntien kulttuuripalveluiden kanssa. Ensimmäinen kiertueista suuntautuu Joutsaan ja Toivakkaan, jossa kuullaan konsertit 29. ja 30.8. Konserteissa orkesteria johtavat tulevaisuuden kapellimestarilupaukset, sillä tahtipuikkoon tarttuvat Ari Rasilaisen kapellimestariluokan opiskelijat saksalaisesta Würzburgin musiikkikorkeakoulusta.

Konsertit järjestetään keskiviikkona 29.8. Joutsan liikuntahallissa ja torstaina 30.8. Toivakan koulukeskuksessa. Molemmissa konserteissa tarjolla on kattaus musiikkia W. A. Mozartilta, Johannes Brahmsilta, Léo Delibesiltä, Cecilia Damströmiltä ja pisteenä iin päälle tango nuevon mestari Astor Piazzollalta. Konserttien solistina taituroi harmonikansoittaja Janne Valkeajoki.

Elokuun maakuntakiertue sisältää myös koululaiskonsertteja. Lisäksi kiertueella mukana oleva kapellimestariprofessori Ari Rasilainen valottaa juonnoillaan konserttiohjelmien taustoja sekä kapellimestarien koulutuksen saloja.

Markku Parkkonen

 

Tagged with →