Onko sulla sellaista -nimisen iskelmän levyttivät Repe ja Eemeli vuonna 1963 mutta tunnetuksi laulun teki Jorma Ikävalko laulaessaan sen 1951 ilmestyneessä elokuvassa Rovaniemen markkinat.

TatuFanit esittävät joukon Jorma Ikävalkon levyttämiä iskelmiä tarinoiden välissä, joita kertovat karjakko Pirjo Mäkinen, emäntä Anja Salonen, kesäasukas Hilkka Lankia, poliisi Olavi Hölttä, Savon Sälli Jaakko Lahtinen, Kalle-renki Pentti Halttunen sekä kiertokoulunopettaja Anna Pussinen.  Tarinat punoo yhteen uutisankkuri Leila Toroskainen (Maija Salonen) avustajansa erikoistoimittaja Aimo Surakan (Tero Marttila) kanssa.

Tarinat, joita kyseiset henkilöt kertovat perustuvat joutsalaiseen tarinakokoelmaan Alakua uskova ihtekki, jossa kerrotaan kaskunomaisia tarinoita seutukunnalla eläneistä ja käymässä olleista ihmisistä.

Lauluja säestää hanurilla Vili eli Vilho Inkeroinen sekä viululla Bettina Törnvall.  Onko sulla sellasta -tarinasikermän on käsikirjoittanut ja ohjannut Tapio Lankia.

TatuFanien esitys on nyt mahdollista nähdä markkinaperjantai-iltana Joutsan nuorisoseurantalolla ja illan tuotto tullaan käyttämään Honkalan kattoremontin hyväksi, joka alkaa ensi viikolla.  Silloin aloitetaan entisen Siwan puoleisen katon remontti.

Maisa Peltoniemi

 

Tagged with →