Huttula tuottaa jatkossa OnniBus.comin tarjoiluvaunupalvelut Jyväskylän ja Helsingin välisillä linjoilla. Ensimmäiset koemyynnit on jo suoritettu ja niitä jatketaan kuun loppuun. Tarjoiluvaunupalvelu käynnistyy pilottina kahdella vuorolla suuntaansa elo-syyskuun välissä.

Kaikkiaan Joutsan ohi pyyhältää 13 OnniBus.comin vuoroa Jyväskylän ja Helsingin välillä suuntaansa. Kaikille vuoroille tarjoiluvaunupalvelu tuskin laajenee. Ratkaisevaa on luonnollisesti se, miten asiakkaat palvelun ottavat omakseen.

– Pitäisin itse todennäköisimpänä, että vähintään kahdella, enintään kuudella vuorolla suuntaansa kyseinen palvelu voisi tulevaisuudessa olla. Linja-auto kilpailee tällä välillä erityisesti junan kanssa. Ajallisesti se pärjää kilpailussa ja nyt kyse on lisäpalvelusta, jolla houkutellaan myös matkustajia, taustoittaa Huttulan Jaakko Ikonen.

OnniBus.com-yhtiöstä otettiin yhteyttä Huttulaan viime keväänä, minkä jälkeen palvelun konseptointi ja kehittely käynnistyivät. Kehitystyötä on tehty yhdessä Huttulan ja OnniBus.comin välillä. OnniBus.comin omistajalla on puolestaan kokemusta vastaavasta palvelusta muun muassa Puolassa ja Englannissa.

Paikallista kontaktipintaa on enemmänkin. Kaksikerroksiin linja-auto-olosuhteisiin kehitetyt tarjoiluvaunut ovat leivonmäkisen Täysremontti Oy:n Kari Gyldénin suunnittelemia.

Käytännössä palvelu toteutetaan siten, että Huttulan työntekijä nousee Onnibussin kyytiin Joutsan pysäkiltä ja vaihtaa Orimattilan Tuuliharjassa paluukyytiin. Tarjoiluvaunu kiertää niin bussin ala- kuin yläkerrassa. Myyntivalikoimiin kuuluvat kahvit ja muut virvokkeet sekä muun muassa erilaisia sämpylöitä.

Palvelun toteuttamiseksi Huttula on palkannut lisää henkilökuntaa. Mikäli palvelu laajenee useammalle vuorolle, tarvitaan henkilökuntaakin luonnollisesti lisää.

Jukka Huikko

Tagged with →