Lauantaina järjestettiin toista kertaa Tammijärven kesätanssit ja niiden yhteydessä päivällinen lähialueen raaka-aineista. Sekä tanssitapahtuma että lähiruokapäivällinen saivat viime vuoden tapaan suuren suosion. Samalla, kun tapahtumaa järjestävät Elina Sipilä ja hänen äitinsä Kaija Sipilä (kuvassa sylissään oman tilan jauhoja, kananmunia ja perunoita) ovat osoittaneet, että paikallisia kesätapahtumia kaivataan, tuli myös toteen näytetyksi, että lähiruoka kiinnostaa ihmisiä.

Ruohtulan tilan vanhassa navetassa järjestetyn tapahtuman taustalla on kahden idean yhdistäminen. Kulttuurituotantoa opiskeleva Elina Sipilä pohti, voisiko kotikylällä järjestää esimerkiksi tanssit. Kaija Sipilän viljelijätuttu puolestaan oli kaipaillut lähiruokatapahtumaa. Loppu vaatikin sitten vain rohkeutta ja kovaa työntekoa.

Kaija Sipilän lauantain tapahtumaan loihtima ateria on aivan muutamaa ainesta lukuun ottamatta aidosti paikallista ruokaa: Sipilöiden omalta tilalta ovat peräisin kesäkurpitsat, perunat, kananmunat ja vadelmat. Sienimuhennos tehtiin Elina Sipilän poimimista sienistä ja vaalea leipä tilan omista jauhoista.

Palapaistiliha ja lihapullien ainekset ovat Tiina ja Jyrki Heinosen Tammilahden tilalta. Kärkisissä savustettu karitsanliha puolestaan on Eve ja Panu Volannon Joutsenlahden lammastilalta. Hieman kauempaa, Kangasniemeltä Pyyvin tilalta, on hankittu kasviksia.

Kalat on tällä kertaa hankittu myös kauempaa, mutta periaatteessa niitäkin olisi saatavilla lähialueelta. Samoin leivonnassa käytettävää maitoa olisi saatavilla lähitiloilta, mutta tällä kertaa käytettiin kaupan maitoa.

Markku Parkkonen

 

Sienimuhennosta lähimetsistä.

 

Palapaistilihoja Tammilahden tilalta.

 

Perunoita Sipilöiden omalta kotitilalta.

 

 

 

 

Tagged with →