Lauantaina pidettiin Karvialla Sahdinvalmistuksen SM-kisat. Joutsasta ja Luhangasta olivat kilpailuedustajat paikalla, mutta kuten usein ennenkin, näiden seutujen perinnejuoman väri ei ole valttia tuomariston valtaosan mielestä. Sijoitukset julkaistaan vain kuudesta kärkisahdista, ja loput sijoittuvat niin sanotusti kaikki seitsemännelle sijalle. Kilpailijoita oli tänä vuonna paikalla 53 henkeä.

Joutsalaista sahtiosaamista edusti Timo Vikman ja Luhankaa puolestaan Niilo Ahonen. Tapana on, että kilpailijoiden mukana tulee jäsen tuomaristoon, ja he olivat Jarkko Tikkanen ja Vesa Saari.

– Tunnelma kisassa oli mahtava. Kuitenkin tummat sahdit menestyvät SM-kisoissa yleensä paremmin, ja meidän seutukunnan tyyppinen keltaisen vivahtava väri oli karsinnoissa ihan vähemmistönä näytteissä. Finaaliin Joutsan ja Luhangan sahdit eivät siksi edenneet, vaikka muuten tuntuivatkin maistuvan, kommentoi tuomaristossa Luhangan edustajana ollut Saari.

Voitto meni Poriin Kari Harjulle, hopeatilan otti Arja Hellqvist Sysmästä ja pronssia Hannu Sirèn Hartolasta.

Janne Airaksinen

 

Tagged with →