Sunnuntaina Joutsassa järjestettiin jälleen Kirppis-ralli. Sen ideana on jo useana vuonna ollut, että ihmiset alkavat yhtenä päivänä pitää pihakirppiksiä ympäri seutukuntaa ja kutsuvat muita kiertämään niitä. Tänä vuonna myyjiä oli mukana jo 22 kappaletta, ja tuntuukin, että tapahtuman suosio kasvaa vuosi vuodelta.

Usea paikka veti puoleensa kymmeniä asiakkaita ja uteliaita kiertelijöitä, mutta tosin sellaisiakin myyntipaikkoja taisi olla, mihin ei osunut yhtään kävijää. Joka tapauksessa monella meistä on kotinsa nurkissa ylimääräistä tavaraa, joka voi olla toiselle hyvinkin tarpeen. Tapahtumalle voi ennustaa jatkoa tulevinakin vuosina.

Yllä olevassa kuvassa Sanna Oksanen pitää entisen Markankolon takapihalla muuttomyyntikirppistä. Ehkä keskeisen sijainnin vuoksi väkeä kävi hyvin, ja Oksanen pitikin Kirppis-rallia kätevänä tapana vähentää kodin tavaroita juuri ennen Helsinkiin siirtymistä.

Janne Airaksinen

Noora ja Kerttu Ollikainen pitivät Kesähuone-kirppistä Puutteenkujalla, vanhassa piharakennuksessa. Tarjolla oli runsaasti astioita ja muuta kodintavaraa.

 


Hanna Ojala piti kirppistä Rusin suunnalla Suvirannantiellä. Valikoimiin kuuluivat muun muassa naisten ja nuorten vaatteet sekä erilaiset moottoripyörään liittyvät ajokamppeet. Oikealla Kaisa Kosonen.

 

Reijo Ahonen oli tuonut tavaransa tarjolle Hyvämielen kyläkaupan eteen Leivonmäen taajamassa. Monen muun tapaan Ahonenkin oli ensimmäistä kertaa mukana Kirppis-rallissa.