Lahden Radiomäen kentällä käytiin 1.-2.8. 9-13 -vuotiaiden piirinmestaruuskilpailut Lahden piirissä. Pommista olivat 1.8. mukana poikakolmikko Luukas Kemppainen (kuvassa vas.), Ilmari Laitinen sekä Benedict Seppälä (kuvassa oik.).

Paikan päälle saavuttaessa kohdattiin ukkoskuuro, joka paitsi aiheutti kentällä pienimuotoisen vedenpaisumuksen, myös viivästytti kisojen alkua hieman. Näyte luonnonvoimista saatiin, kun kentän pohjoispään ohittanut syöksyvirtaus kaatoi moukarihäkin toiselta laidaltaan. Onneksi kentällä on pituushyppypaikat sekä etu- että takasuorilla sekä kiekko ja moukari onnistuvat läheisellä hiekkakentällä. Näin järjestäjät saivat kisat vietyä onnistuneesti läpi.

Pommin kolmikko menestyi erinomaisesti lajeissaan. Benedict Seppälä juoksi 60 m sarjassa P11 ja voitti sekä alkueränsä, että finaalin selkeästi. Finaalissa hänen ajakseen tuli 8.65. Keihään Bene jätti väliin tällä kertaa ja säästeli kipeytynyttä olkapäätään loppukesän kisoihin.

Ilmari Laitinen osallistui myös 11-vuotiaiden sarjaan ja juoksi 60 m ennätysajassaan 10,29 jolla oli alkueränsä neljäs. Keihään Ilmari paiskasi lukemiin 21,12 ja oli viides.

Luukas Kemppainen juoksi suoraan loppukilpailuna juostun P13-sarjan 60 m kelpo ajalla 8,59. Kakkoseksi jäänyt Lahden Ahkeran monipuolinen Onni Rustholkarhu jäi yli neljä kymmenystä.

Pituudessa Rustholkarhulla sekä Kemppaisellä on ollut tasaisia kisoja aiemminkin ja tällä kertaa Luukas jäi kahdella sentillä kisan kakkoseksi tuloksella 4,20. Paras hyppy oli niukasti yliastuttu.

Kisoista lähdettiin kolme mitalia kaulassa hyvillä mielin valmistautumaan elokuun lopussa kotikentällä pidettäviin ottelujen piirinmestaruuskisoihin. 25.8. pidettäviin kisoihin odotetaan jälleen n. 60-80 ottelijaa Lahden piiristä sarjoissa 9-13 vuotta.

Mika Sirkka