Perjantaina aamupäivällä elintarvikkeita kuljettaneen rekan 20 metriä pitkä, neliakselinen perävaunu ajautui ojaan Savenahon kohdalla, muutama kilometri etelään Leivonmäen taajamasta. Raivaustyöt hidastivat perjantain menoliikennettä pahoin. Palopäällikkö Lauri Laine Joutsan pelastuslaitokselta kertoi, että jonot olivat eräässä vaiheessa tiettävästi jopa puolen tunnin mittaisia. Liikenne pääsi jonkun verran etenemään, kun toista kaistaa pystyttiin pitämään auki, mutta perävaunun noston ajaksi kummatkin kaistat jouduttiin sulkemaan aika ajoin. Lisäksi ajorata piti harjata puhtaaksi kaikesta rojusta, ennen kuin se oli täysin valmis liikenteen käyttöön.

Laine kehottikin käyttämään kiertoteitä esimerkiksi Kangasniemen, Korpilahden tai Kivisuon ja Nisulan kautta. Onnettomuuspaikka sijaitsi Vintturintien kohdalla. Perävaunussa oli lastina vihanneksia, vessapapereita ja meloneita. Etenkin melonit kiinnittivät ohikulkevien huomion.

Palomiehet tekivät ison työn tyhjentäessään kaatuneen perävaunun sisällön. Onneksi valtatieremontin vuoksi paikalla ollutta raskasta kalustoa pystyttiin hyödyntämään tässä asiassa.

Tilanne oli ohi noin kello 16.00 mennessä. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Perimmäinen syy onnettomuudelle oli, että kuski sääti radiota, jolloin yhdistelmä pääsi ajautumaan liian lähelle reunaa.

Janne Airaksinen