Veljemme Juha Soilu menehtyi veneonnettomuudessa Juhannusaattona 22. kesäkuuta 2018 Rantasalmella 46-vuotiaana. Hän oli syntynyt Joutsassa 27.12.1971. Juha oli kolmesta sisaruksesta vanhin.

Juha oli taitava piirtäjä jo koulupoikana, ja piirtämisestä tuli lopulta myös tärkeä osa hänen ammattiaan. Hän kirjoitti Joutsan lukiosta ylioppilaaksi vuonna 1990.

Yhden työrikkaan välivuoden ja armeijan jälkeen hän opiskeli Jyväskylän Teknillisessä oppilaitoksessa rakennusmestariksi. Valmistumisen jälkeen hän jatkoi opiskeluja Tanskan Horsensin Bygningskonstruktoruddannelsenissa valmistuen sieltä rakennusarkkitehdiksi. Horsensista hän oli myös vaihto-oppilaana Hollannissa.

Opiskelujen jälkeen Juha palasi Suomeen ja sai arkkitehtitoimisto Vahanen Oy:ltä töitä Helsingistä. Siellä 16-vuotisen uran aikana työt vei ympäri maailman aina Venäjältä Intiaan asti. Viimeisimmän työuran Juha teki Betonimestarit Oy:llä johtajana. Myös tämä työ oli kansainvälistä, ja vei muun muassa Afrikan maihin ja Ruotsiin. Juha oli hyvin motivoitunut omasta työstään ja teki sitä suurella sydämellä.

Juhan sydäntä lähellä oli soutu, hiihto ja pyöräily. Hänen harrastaminen oli hyvin intohimoista ja pitkäjänteistä. Hän osallistui monta kertaa Sulkavan Soutuun, ja pyöräily- sekä hiihtolenkit venyivät monituntisiksi.

Juha oli hyvin sosiaalinen ja hänellä olikin paljon ystäviä, opiskelujen ja työn kautta ympäri maailman. Hän piti ystäviinsä aktiivisesti yhteyttä sosiaalisen median avulla, mutta myös viestein ja puheluin. Moni jää kaipaamaan Juhan positiivisuutta ja huumorintajua.

Juhalla oli yksi tytär, Sofia Soilu. Sofian ratsastusharrastuksen myötä hevosten hoito ja tallityöt tulivat myös Juhalle tutuiksi. Tyttären menestys Suomen mestaruustasolla oli Juhalle iso ylpeyden aihe. Sofian saavutukset ja menestys oli Juhalle suuri elämänilo.

Juhan poismeno on koskettanut suurta joukkoa, läheisiä, tuttuja ja tuntemattomiakin. Tyttären lisäksi Juhaa jäi kaipaamaan rakastava avopuoliso ja hänen lapsensa, kaksi siskoa perheineen sekä suuri joukko ystäviä.

Jaana Soilu-Hepola
Kirjoittaja on Juhan sisko

Tagged with →