Joutsan palokunta sai keskiviikkona kello 8.06 hälytyksen Marjotaipaleentien varressa sijaitsevalle kuivurille. Aivan tien varressa sijainnut kuivuri oli syttynyt tuleen, ja se oli jo täyden palamisen vaiheessa palokunnan yksiköiden saapuessa paikalle.

Kuivuri paloi käyttökelvottomaan kuntoon. Rakennuksessa oli meneillään kuminan kuivaus. Noin kello 8.00 tienoilla pelastuslaitokselle oli tullut ilmoitus savuhavainnosta ja heti perään liekeistä kuivurissa.

Paikalla oli kolme yksikköä Joutsasta ja yksi Leivonmäeltä. Parhaillaan avustamassa on paikan päällä myös koura-auto Jyväskylän pelastuslaitokselta. Palo on jo sammunut, mutta koura-autoa käytetään siilon tyhjentämiseen ja rakenteiden purkamiseen. Palo ei levinnyt kuivurin ympäristöön kovasta kuumuudesta ja kuivuudesta huolimatta.

Lauantaina paloa saatiin sammuttaa vielä uudestaan, kun siiloihin jääneet kuminanjämät roihahtivat uudestaan tuleen.

Janne Airaksinen