Vladivostok-retkikunta on saavuttanut määränpään. Ensimmäisenä Japaninmerenrannalla sijaitsevaan Vladivostokiin saapui kärkietenijänä retkikunnanjohtaja Mikko Hännikäinen Suomen aikaa perjantaina aamupäivästä, ja muu joukko, eli moottoripyöräilijät Jani Suhonen ja Tenho Sievänen sekä pakettiautoa kuljettava huoltopäällikkö Tomi Saari pääsivät tavoitteeseen myöhemmin saman päivän aikana.

Alkuperäisen aikataulun mukaan ryhmän piti olla Vladivostokissa viimeistään keskiviikkona 1. elokuuta. Näin ollen perille päästiin selvästi etuajassa. Matkaa taittui kaiken kaikkiaan 11.737 kilometriä.

Tiistain tilanne oli, että retkikunta pakkasi pyörät ja huoltoauton kuljetuskonttiin. Kalusto palaa Pietariin rautateitse. Sinetöity kontti tekee matkaa noin kuukauden, ja sen sisällön Suomeen saaminen vaatii vielä erillisen hakureissun.

Ryhmän paluulento starttaa 2. elokuuta Vladivostokista siten, että välilasku tapahtuu Moskovassa kello 15.50. Helsingissä miehet ovat joskus kello kahdeksan jälkeen.

Janne Airaksinen

Kartta: Google Maps

 

Tagged with →