Suomen Salibandyliitto on myöntänyt salibandyn seuratoiminnan kultaiset ansiomerkit kaikkiaan viidelle Flanels ry:n keskeiselle ja pitkäaikaiselle toimijalle. Tunnustukset julkistettiin ja jaettiin tiistaina Flanels ry:n vuosikokouksessa ravintola Kellarissa Joutsassa.

Seuratoiminnan kultaisen ansiomerkin saivat joutsalaiset Arto Mikko Vainiomäki, Vesa Jukka Antero Hurri ja Pekka Olavi Huikko, hartolainen Pasi Seppo Tapani Kuusinen sekä kouvolalainen, hartolaislähtöinen Antti Petri Olavi Tonteri.

Kultainen ansiomerkki on salibandyn seuratoiminnan ylin huomionosoitus. Päätöksen merkkien myöntämisestä teki Suomen Salibandyliiton hallitus 15. kesäkuuta. Luovutetut ansiomerkit ovat järjestysluvuiltaan 72.–76.

Kultaiseen ansiomerkkiin vaaditaan vähintään 15 vuoden ura salibandyn seuratoiminnan parissa.

Maiju Maunulasta kunniajäsen

Flanels ry sai myös yhden kunniajäsenen lisää. Yhdistys kutsui kunniajäsenekseen joutsalainen Maiju Maunulan ansioistaan nais- ja tyttösalibandyn parissa. Maunula on toiminut niin naisjoukkueen kuin tyttötoiminnan kantavana voimana ja kehittäjänä useiden vuosien ajan.

Kunniajäsenyys on järjestyksessään seuran viides.

Vuosikokouksessa jaettiin myös tukku muita huomionosoituksia. Vähintään 10 vuoden seuratoiminnasta tai muista merkittävistä ansioista Flanels ry luovutti salibandyn kultaisen pallon kaikkiaan yhdeksälle seuratoimijalle.

Tunnustuksen saivat Petteri Oksanen, Mia Reponen, Henna Järvinen, Pekka Soilu, Petri Liukkonen, Tomi Saari, Kari Kuurne, Tatu Kiiski sekä Maiju Maunula.

Anne Muttilaiselle Charlie Trophy

Lisäksi vuosikokouksessa palkittiin kauden 2017-2018 toimintaryhmien parhaat seuraavasti: miehet Kari Kuurne, naiset Mia Reponen, M35 Pekka Hahtala, D-tytöt Iida Karppinen, IH Akatemia 04 Kalle Konttinen, IH Akatemia 06 Viivi Hotti, 2008-pojat Benjam Hölttä, 2010-pojat Topi Niiniranta, 2010-tytöt Eevi Oksanen, 2012- tytöt ja pojat Venla Hurri, SB-koulu 2004-2007 Atte Kaukonen, äijäsähly Samuel Hölttä ja yläkoulu-lukio Linnea Laaksonen.

Katariina Laitinen palkittiin puolestaan eniten kauden mittaan osallistumismerkintöjä keränneenä Flanels-aktiivina.

Arvokkain vuosittain jaettava seuratunnustus – Charlie Trophy – myönnettiin tänä vuonna IH Akatemia 2004:n joukkuueenjohtajana toimineelle Anne Muttilaiselle. Muttilaisen todettiin vetäneen ansiokkaasti läpi kaikin puolin vaativan kauden, joka sisälsi kokonaan uuden toimintakulttuurin rakentamista.

Markku Parkkonen