Leivonmäen kotiseututalo Simolassa järjestettiin sunnuntaina kotiseututalon nimeä kantava piknik-päivä. Kyse oli Leivonmäki-viikon päätöspäivästä, jota on vietetty aiemmin kotiseutujuhlan merkeissä. Jo viime vuonna kuitenkin päätettiin järjestää juhlan sijaan jotain muuta, sanoo Leivonmäki-Seuran puheenjohtaja Iiris Ilmonen (kuvassa).

– Se on ollut aikaisemmin aina kotiseutujuhla. Oikein tämmöinen ruokajuhla ja siellä on oltu kansallispuvut päällä. Mutta kun silloin kaksi vuotta sitten tuli tosi vähän ihmisiä juhlaan, niin minä ajattelin että kokeillaan tämmöisellä vapaammalla. Että ihmiset pelkäävät sitä kotiseutujuhlan nimeä, jos ne ajattelevat sen semmoiseksi pönötysjuhlaksi. Siksi ajattelin, että se voisi olla tällainen piknik, Ilmonen kertoo tapahtuman taustoista.

Jo viime vuonna järjestetty ensimmäinen Simola-piknik herätti kiinnostusta. Tuolloin ohjelmassa oli muun muassa lastenteatterin esitys. Tänä vuonna piknik-vieraat pääsivät muun muassa herkuttelemaan muurinpohjaletuilla. Simolassa vierailikin päivän aikana Iiris Ilmosen mukaan kaikkiaan lähes 30 vierasta – niin lapsia, varttuneempia, paikallisia kuin myös vapaa-ajanasukkaita.

Tarja Kuikka