Tilanteessa, jossa seurakunnan työntekijät on laitettu huonon taloustilanteen ainoiksi maksumiehiksi, tuntui erityisen surulliselta lukea Joutsan Seudusta arvio (JS pääkirjoitus 29-2018), että näin on saatu aikaan onnistunut win-win tilanne; talous korjaantuu ja seurakuntalaiset eivät tule supistuksia juurikaan edes huomaamaan. Vain palkka ja työaikako supistuu, mutta ei työmäärä? Tiivistetymminkö tehdään nyt se mikä ennenkin? Eikö ole melkoista työntekijöiden aliarvioimista olettaa, että osaavien ja ammattitaitoisten ihmisten työpanoksen pienentyminen ei näy missään? Pidän selvänä, että ei-oota joudutaan seurakunnassa tarjoamaan jatkossa enemmän ja supistukset näkyvät myös laadussa, jos valmisteluaikaa ei ole riittävästi.

Seurakunnassa vallitsevaan työilmapiiriin en tässä ota kantaa. Onnitteluista kuitenkin pidättäydyn enkä anna tyylipisteitä.

Annukka Nuto
Joutsan seurakunnan kappalainen
luottamusmies, JUKO

Tagged with →