Pappisessa heittäydyttiin tänään vanhanajan tunnelmiin muutaman vuoden takaa tutun museokierroksen merkeissä. Kierroksen myötä kylällä oli avoinna kaikkiaan seitsemän eri kohdetta, joissa oli monenlaista nähtävää.

Esimerkiksi Pappistalon koulumuseossa saattoi tutustua koulun entiseen opetusesineistöön, Vaihelan tilamuseossa oli nähtävänä runsas kokoelma maalaistalon esineistöä ja Muikkuparran pajassa museokierrokselle lähteneet pääsivät näkemään, millaisissa olosuhteissa pajan tunnetuin seppä Vihtori Järvinen aikanaan työskenteli.

Museokierroksen aloituspaikassa Pappistalolla päivystäneet Pappisen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Kaija Tähkänen (kuvassa vasemmalla) ja yhdistyksen hallitukseen kuuluva Leena Riitaoja (kuvassa oikealla) arvioivat kierrokselle kartan lunastaneiden määräksi noin viitisenkymmentä. Naiset kuitenkin arvelivat, ettei luku kerro osallistuneiden määrästä koko totuutta, sillä kohteet jo ennestään tuntevina osa ei ollut hakenut lainkaan karttaa, vaan suunnannut suoraan kohteisiin.

Museokierros järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2016. Tapahtumasta saatiin tuolloin Tähkäsen ja Riitaojan mukaan positiivista palautetta kävijöiltä, eikä museokohteiden omistajiakaan ole tarvinnut suostutella mukaan, vaan nämä ovat avanneet museoaittojensa tai muiden kohteidensa ovet mielellään vieraille.

Tarja Kuikka

Lisää aiheesta viikon 30 Joutsan Seudussa.

 

Tagged with →