Perjantaina Joutsan Talomuseolla noin 90 kuulijaa vietti sateista kesäiltaa sitäkin tulisemman tangon parissa. Konsertin ohjelmassa kuultiin monipuolinen kattaus eteläamerikkalaista musiikkia; mukana oli niin modernia folk- ja tangomusiikkia, perinteisempää argentiinalaista tangoa sekä muutamia mestariteoksia.

Illan avasi Viihdekuoro Karpalot omalla, vakuuttavalla esityksellään. Tapahtuman pääesiintyjä oli Tango del norte -duo, jonka muodostivat pianisti Ville Westergård ja bandoneonia soittava Sami Pirttilahti.

Duon jäsenet nokittelivat toisiaan sooloilla ja kappaleiden kautta yleisö pääsi aikamatkalle tangon historiaan. Lisämaustetta konserttiin toi harvinainen soitin bandoneon, jonka taitajat Suomessa ovat harvassa.

Soolojen lisäksi duo esitti myös muita kappaleita yhdessä, ja näiden soittimien combo toi mielenkiintoisen sävyn kappaleiden tulkitsemiseen.

Kokonaisuudessaan muutaman tunnin aikana yleisö sai kokea monipuolisen läpileikkauksen tangon maailmasta. Ilta päättyi Eva Vikmanin tahdittamiin tansseihin.

Jonna Keihäsniemi

Tagged with →