Viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetyt Tammijärven kesätanssit tanssitaan myös tänä kesänä. Tapahtuma järjestetään Ruohtulan kivinavetassa lauantaina 11. elokuuta. Tuolloin luvassa on ensin kaksi päivälliskattausta ja myöhemmän kattauksen jälkeen päästään tanssimaan paikallisen Pipsa & Tanssiorkesteri Sydänkäyrän tahtiin.

Kesätanssien suosio pääsi viime vuonna yllättämään tapahtuman järjestäjät ja tuolloin järjestetty yksi päivälliskattaus varattiin loppuun. Sitä silmälläpitäen järjestäjät ovat varautuneet tänä vuonna kahdella kattauksella. Kattauksiin sisältyy ruoka noutopöydästä, salaatti, leivät sekä jälkiruoka. Koko tapahtuman ajan palvelee myös Tanssipubi Hibracca. Lisäksi myöhemmin illalla aukeaa muun muassa pikkusuolaista ja kahvileipää myyvä kahvio.

Tammijärven kesätansseissa halutaan korostaa paikallisuutta. Tapahtuma on luhankalaisten tekemä ja suunniteltu sopimaan juuri Luhankaan. Vaikka kunta on pieni, haluaa tanssien tuotantotiimi osoittaa kunnasta löytyvän osaamista ja intoa muun muassa tapahtumien tuottamiseen, pitopalvelun järjestämiseen ja tanssiorkesterin perustamiseen.

– Tammijärven kesätanssit juhlii paikallisuutta ja tätä meidän kaunista kotiseutua. Luhanka ja lähiseudut heräävät kesällä ihanasti eloon. Myös Tammijärven kesätanssien tavoitteena on tuoda iloa ja elämää pieneen Luhangan kuntaan ja koota ihmiset yhteen, nauttimaan ajastaan ja kesän viimeisistä lämpimistä illoista, kertoo tapahtuman tuottaja Elina Sipilä.

Tarja Kuikka