Poliisi sai kiinni rattijuopoksi epäillyn ulkopaikkakuntalaisen takaa-ajon jälkeen Joutsassa viime viikon keskiviikkona. Vuonna 1983 syntynyttä miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tapahtumasarja sai alkunsa, kun poliisipartiota vastaan ajoi Kangasniementiellä henkilöauto 145 km/h:ssa. Paikalla on kahdeksankympin nopeusrajoitus.

Poliisiauto kääntyi perään ja syntyi pieni takaa-ajo. Jossakin vaiheessa pakoon pötkinyt autoilija pysäytti ja auton kuljettaja yritti jalkaisin karkuun, mutta turhaan. Puhalluskoe osoitti 1,7 promillea.

 

Torstaina lentokoneiden varalaskupaikalla Nelostiellä Joutsassa poliisi pysäytti 161 km/h:ssa ajaneen henkilöauton. Paikalla saa ajaa 100 km/h:ssa. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Ajokortti lähti niin sanotusti kuivumaan, eli poliisin haltuun samantien.

Jukka Huikko