Liki viisi hehtaaria metsää paloi maanantaina Nisulan ja Rutalahden kylien välisellä alueella. Palanut alue sijaitsee Simolantien itäpuolella, länteen avautuvalla mäen rinteellä, aivan Vihijärven eteläpäässä.

Palokunta sai hälytyksen paikalle maanantaina iltapäivästä. Sammutustyöt jatkuivat pitkälle iltaan ja yöhön saakka. Työt palopaikalla jatkuivat vielä tiistaina aamupäivällä. Alueella suoritetaan jälkivartiointia ja sammutetaan viimeisiä palopesäkkeitä.

Paloa oli sammuttamassa useita yksiköitä, muun muassa Joutsasta, Toivakasta, Leivonmäeltä, Lievestuoreelta, Palokasta ja Vaajakoskelta. Vettä pumpattiin läheisestä Vihijärvestä. Lisäksi säiliöautoja käytiin täyttämässä Rutalahdessa entisellä tukinpudotuspaikalla.

Palon syttymissyy on vielä vahvistamatta. Pelastuslaitoksen ensiarvion mukaan tulipalo olisi saanut alkunsa alueella töissä olleesta metsäkoneesta.

Teksti: Jukka Huikko
Kuvat: Eetu Salonen

Karttalinkki

Metsäpalo Nisula 16.7.2018. Kuva: Eetu Salonen

Metsäpalo Nisula 16.7.2018. Kuva: Eetu Salonen

Metsäpalo Nisula 16.7.2018. Kuva: Eetu Salonen

Metsäpalo Nisula 16.7.2018. Kuva: Eetu Salonen

Metsäpalo Nisula 16.7.2018. Kuva: Eetu Salonen

Metsäpalo Nisula 16.7.2018. Kuva: Eetu Salonen